avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca am lucrat si part time si full time pot depune ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca am lucrat si part time si full time pot depune adeverinta impreuna cu cartea de munca la somaj la disponibilizare

Am lucrat 2001-2006 full time iar intre 2002-2004 si part time. Firma la care am lucrat part time mi-a inmanat o adeverinta specifica pe care am uitat-o intre documentele personale intr-un dosar. In 2006 am fost disponibilizata de la firma unde lucram full time si am depus actele de somaj (numai cartea de munca nu si acea adeverinta). Am stat in somaj 2 luni apoi m-am angajat la firma la care lucrez si acum.
La acest moment sunt in preaviz, mai am 10 zile si acesta expira. Cum sa procedez cand voi depune actele la somaj sa depun cartea de munca si acea adeverinta? Trebuia sa inscriu acea perioada in cartea de munca, daca da, acum dupa 5 ani este tarziu? Cine poate sa inscrie aceste date? Nu-mi aduceam aminte de adeverinta daca nu erau acele perioade de somaj limita in lege respectiv 9, 12, 15 luni functie de vechime.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:59, 30 August 2009
Ce fel de adeverinta specifica?Acum la un interval de 5 anide la emitere,pentru ca adeverinta sa poata fi inregistrata trebuie sa va prezentati la ITM ,care urmeaza sa verifice in evidente unitatea care a emis adeverinta.Urmeaza sa se verifice daca respectiva unitate a achitat pentru dvs obligatiile si numai dupa ce se constata ca aveti obligatiile achitate,inspectorul de la ITM v-a inregistra adeverinta in carnetul dvs de munca.Succes
Acel contract de 2 ore va cerste intradevar stagiul de cotizare la somaj si respectiv drepturile acordate in functie de stagiu de cotizrea (numarul de luni cu drept de somaj si % suplimentar al indemnizatiei)

( Art. 37. - (1) Constituie stagiu de cotizare perioadele în care angajaţii sau, după caz, şi angajatorii au plătit contribuţii de asigurări pentru şomaj în sistemul asigurărilor pentru şomaj)

daca acea adeverinta primita este deja vizata de ITM (asa ar trebui) va poate fi inregistrata in cartea de munca si de actualul angajator, cat inca mai sunteti in preaviz, daca o depuneti la inspectorul RU.
Da, adeverinta este inregistrata la ITM, ITM certifica valabilitatea inregistrarilor efectuate. Cum sa procedez? Trimit adeverinta in original la Inspectorul de resurse umane al firmei? (lucrez la punctul de lucru care este intr-un judet, iar sediul social este in alt judet). Daca ma duc la ITM de domiciliu dupa ce primesc cartea de munca imi inregistreaza in cartea de munca ceea ce este inscris in adeverinta? Sau pot depune la somaj o data cu cartea de munca aceasta adeverinta, fara a mai inscrie in cartea de munca inscrisurile din adeverinta?
Prin eliberarea acelei adeverinte de catre fostul angajator, acesta isi asuma raspunderea datelor continute in acel document! ITM, va consemna datele din adeverinta in cartea de munca.Ar fi mai bine sa va prezentati personal cu acea adeverinta nu sa o trimiteti prin posta! Si sa faceti o copie de pe aceasta!
ptr tudorioan,ITM nu intregistreaza automat orice adeverinta eliberata de catre angajator.Exista multe unitati care elibereaza angajatilor adeverinte dar nu varsa obligatiile legal prevazute.ITM opereaza adeverinta in carnetul de munca NUMAI daca constata ca unitatea a achitat obligatiile pentru titulara carnetului de munca.
violet_viole...Somajul nu opereaza adeverinte in carnetul de munca.Varianta inregistrarii adeverintei personal de catre dvs la ITM este avantajoasa prin garantia detinerii adeverintei si a inregistrarii acesteia in carnetului de munca.Succes

Alte discuții în legătură

Inregistrarea in cartea de munca a informatiilor de la locul anterior de munca sandalidia sandalidia Buna ziua, Am lucrat la o firma timp de un an si jumatate, aceasta m-a preluat ca tanar absolvent si a avut anumite beneficii, obligatia fiind sa nu ma dea ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime itm monageo79 monageo79 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie foarte importanta pentru mine. In data de 12.03.2004 am incetat un contract de munca la o societate ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime vizate? helenita helenita Buna seara , adev de vechime eliberate de angajator trebuie inregistate la itm sau este valabila adev si fara viza itm-ului ?daca angajatul a avut ... (vezi toată discuția)