avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta de vechime vizate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta de vechime vizate?

Buna seara ,

adev de vechime eliberate de angajator trebuie inregistate la itm sau este valabila adev si fara viza itm-ului ?daca angajatul a avut concedii fara plata trebuiesc trecute in adeverinta ?Si daca da , itm-ul sta sa verifice veridicitatea informatiilor din adeverinta sau o stampileaza pe loc ?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:06, 6 Martie 2010
Viza ITM-ului consta in verificarea datelor inscrise in adeverinta asa ca "va sta" sa verifice.
nu trebuiesc vizate de ITM, de regula angajatorul isi asuma cele certificate intr-o adeverita. Daca institutia care iti cere adeverinta are ceva dubii atunci poate sa iti ceara si o copie a cartii de munca.
dar ptr ce iti trebuie adeverinta?
laur67
Adeverintele de vechime se elibereaza de catre ITM (in cazul angajatorilor care pastreaza carnetele de munca la ITM) sau de catre angajator, daca are aprobare din partea ITM pt pastrare si completare carnete de munca. In cazul in care angajatorul are aceasta aprobare, adeverinta se intocmeste in cadrul societatii si se vizeaza in mod obligatoriu de catre ITM. Normal ca aceste informatii sunt verificate de catre ITM si vizate, nu sunt stampilate si eliberate pe loc. La Constanta, spre exemplu, dureaza o saptamana aceasta certificare a informatiilor. Da, si cfp-ul trebuie trecut in adeverinta de vechime.

Vorbim de angajator - societate cu capital privat. In cazul angajatorilor cu capital majoritar de stat, atunci aceasta viza a ITM-ului nu este necesara.
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
andram, utilizator
eu, angajator, trebuie sa-i eliberez adeverinta fostului angajat, deoarece nu a avut carte de munca (2 ani a fost angajat cu contract de munca).

deci ?ma duc la itm cu adev si o las pana ei imi dau ok-ul si viza , sau i-o inmanez angajatului numai cu semnatura si stampila mea?
Daca aveti aprobare de pastrare si completare carnete de munca la sediul societatii, intocmiti adeverinta (modelul il gasiti si pe acest site) si o duceti la ITM pentru viza.

Daca nu aveti aprobare, si carnetele de munca ale salariatilor se pastreaza la ITM, atunci ITM -ul elibereaza adeverinta.

Alte discuții în legătură

Carnet de munca neprimit la data angajarii noiembriesm noiembriesm Buna ziua. La data angajarii nu s-a adus carnetul de munca si nici pana la data plecarii. Dupa 6 luni persoana in cauza pleaca. In situatia data eu ca ... (vezi toată discuția)
Somaj valentina87 valentina87 imi trebuie o viza din data de23.08.2010 de cand m-am angajat pana la data de 01.01 2011,nu am carte de munca decat o adeverinta de la angajator cu contract de ... (vezi toată discuția)
Acte somaj Giorgi83 Giorgi83 Situatia mea este urmatoarea (sper sa fiu suficient de explicita): 1 nov 2007 - 1 nov 2009 CIM nedeterminat 8 ore/zi - trecute in cartea de munca 1 ian 2010 ... (vezi toată discuția)