avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carnet de munca neprimit la data angajarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carnet de munca neprimit la data angajarii

Buna ziua. La data angajarii nu s-a adus carnetul de munca si nici pana la data plecarii. Dupa 6 luni persoana in cauza pleaca. In situatia data eu ca angajator trebuie sa-i dau un document din care trebuie sa reiasa vechimea. Intocmesc o adeverinta care respecta un anumit continut se semneaza, se stampileaza, se trimite la ITM si apoi se preda angajatului. Este corecta procedura asta?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: noiembriesm , utilizator 20:24, 15 Ianuarie 2009
Da, este corecta aceasta procedura.
Noul angajator ii va trece in carnetul de munca datele din adeverinta emisa de catre fostul angajator.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Depinde de ITM , unele nu mai vizeaza adeverinte de vechime decat daca salariatul nu are carnet de munca si nu are peste 30 zile de la angajare. In acest caz se da salariatului adeverinta nevizata la ITM,stampilata de angajator .
Ultima modificare: Miercuri, 14 Ianuarie 2009
adelaida_07, utilizator
Da, aveti dreptate. Am si auzit de asa ceva, am si vazut astfel de adeverinte (fara stampila ITM). Un asemenea scenariu ridica o alta problema, si anume: adeverinta nevizata de ITM o treci sau nu in carnetul de munca? Dupa parerea mea nu se trece, dar se pastreaza la carnet.
Adeverinta este valabila si se trece in carnetul de munca chiar daca nu are viza ITM. De ce nu depuneti carnetul de munca sa va fie inscrisa perioada in carnet? Veti fi mai linistita in aceasta situatia.

Alte discuții în legătură

Adeverinta de vechime vizate? helenita helenita Buna seara , adev de vechime eliberate de angajator trebuie inregistate la itm sau este valabila adev si fara viza itm-ului ?daca angajatul a avut ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta laraandy laraandy Buna ziua, Am nevoie de ajutor intr-o problema mai "speciala" cu care marturisesc nu m-am mai confruntat . Am o adeverinta de vechime de la unul dintre ... (vezi toată discuția)
Completare carte munca Andi24 Andi24 Buna ziua, Am un angajat care nu a mai avut carte de munca pana acum. Carnetele de munca ale firmei se tin la ITM. Cand depun acesta carte trebuie sa ... (vezi toată discuția)