avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrarea in cartea de munca a informatiilor de la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrarea in cartea de munca a informatiilor de la locul anterior de munca

Buna ziua,
Am lucrat la o firma timp de un an si jumatate, aceasta m-a preluat ca tanar absolvent si a avut anumite beneficii, obligatia fiind sa nu ma dea afara timp de 3 ani, deoarece administratorul a vrut sa nu mai fiu angajata a decis sa-mi dau eu demisia si sa ma angajeje la o alta firma a lui pentru o luna si apoi sa pot sa beneficiez de somaj. Am contracte de munca la ambele firma dar nu am carte de munca. Am reusit sa ma angajez acum la o firma unde mi-a facut carte de munca si vreau sa-mi completeze vechime si de la cele doua firme la care am lucrat. Am luat o adeverinta de la ITM cu vechimea in munca la cele doua firme dar doamna de la personal de la nou angajator sustine ca nu poate sa-mi completeze acele date deoarece cei de la ITM nu au specificat pe acea adeverinta numerele deciziilor cu care s-au marit salariile. Am fost la ITM iar si mi-au zis ca asa ceva nu se face deoarece cartea de munca se completeaza conform a ceea ce au scris ei si nu a deciziilor de marire a salariului. Nu stiu ce sa fac , pur si simplu simt ca o sa pierd acle an si jum de munca pt simplul fapt ca desi am o adeverinta cu vechimea in munca nu vor sa-mi completeze datele.
Daca cineva ma poate ajuta cu un sfat va rig sa o faca!
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 00:07, 28 Decembrie 2009
Multumesc frumos! O sa incerc sa mai port o discutie cu doamna de la personal poate o conving sa se mai informeze si dansa. Dar nu stiu ce rezultate o sa am si poate ma trezesc si cu adeverintele oprite si cu vechimea necompletata. Dar dupa o copie legalizata oare nu putea sa completeze? A vazut si originalele si le-a refuzat ca de ce nu au scrise nr deciziilor de marire a salariului iar cand i-am spus ce au zis cei de la ITM a spus ca mai vedem ce o sa facem si sa i duc o copie. Nu i-am dus orice copie ci legalizata si nici nu a avut bunul simt sa ma anunte ca nu mi-a completat si ca vrea originalul. Am pus o alta doamna sa o intrebe si abia am aflat.
Cum sa -i dovedesc , ca originalul trebuie sa ramana la mine? Cum pot sa o conving? Unde pot sa citesc despre aceste lucruri?
1. Doamna de la personal nu prea stapaneste legislatia cu care trebuie sa lucreze.
2. Iata ce spune Decretul 92/1976 (valabil si azi) privind carnetul de munca:
Art.13 (2) Actele originale in baza carora s-au facut inscrierile in carnetul de munca se restitue titularului. Copiile ce se fac de pe aceste acte, certificate pentru conformitate cu originalul si vizate, se pastreaza de unitate. De pe certificatele de stare civila nu se fac copii.
Multumesc frumos pt raspunsuri ! Am citit ceea ce scrie in acest decret si acum pot sa-i sugerez si doamnei sa -l citeasca. Daca nu sunt prea stresanta va rog sa-mi mai sugerati si alte legi, decrete sau alte asemenea in ceea ce priveste Cartea de munca Precum si Cim-ul .Imi doresc sa am si eu informatii in legatura cu drepturile angajatilor
Cititi Codul muncii si CCMUNN pe anii 2007-2010.
Regulamntul intern si CCM la nivel de unitate daca aveti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am lucrat si part time si full time pot depune adeverinta impreuna cu cartea de munca la somaj la disponibilizare viu viu Am lucrat 2001-2006 full time iar intre 2002-2004 si part time. Firma la care am lucrat part time mi-a inmanat o adeverinta specifica pe care am uitat-o intre ... (vezi toată discuția)
Carte de munca completata ciudat diablo diablo buna ziua, Prima chestiune: firma fosta angajatoarea mi-a dat decizia de incetare a contractului de munca stampilata de la ITM si mi-a zis sa ma duc ... (vezi toată discuția)
Pierdere carte de munca nuta_150 nuta_150 daca firma a pierdut cartea de munca, ce ar trebui sa fac?pot sa-i dau in judecata?cum ar trebui sa fac? (vezi toată discuția)