avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca completata ciudat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca completata ciudat

buna ziua,
Prima chestiune:

firma fosta angajatoarea mi-a dat decizia de incetare a contractului de munca stampilata de la ITM si mi-a zis sa ma duc la ITM cu contractul si cu aceasta decizie sa imi completeze experienta in cartea de munca. Problema este urmatoarea: inca nu am apucat sa ma duc la ITM ca m-a si sunat fostul angajator sa imi spuna ca decizia aceea (facuta numai intr-un exemplar) le trebuie lor , iar eu sa imi fac o copie dupa si cu care sa ma duc la ITM. Cum se procedeaza corect? Ma pot duce cu copia sau imi trebuie originalul deciziei? Firma fosta angajatoare are doar un exemplar cu stampila de la ITM. Nu era normal sa faca 2 exemplare vizate la ITM?

A doua chestiune:

Am muncit pana acum la Firma1 , Firma 2, Firma3 , Firma4. Cei de la Firma3 mi-au cumparat carnetul de munca si mi-au lasat 2 pagini goale in carnet pentru experienta anterioara. Firma 4 mi-a completat (conform adeverintelor de vechime) experienta in continuarea Firmei3, si anume:

- Firma 4 data inceput
- Firma 1 data inceput - Firma 1 data sfarsit
- Firma 2 data inceput - Firma 2 data sfarsit
- Firma 4 data sfarsit.

este ok ? ce se intampla cu cele 2 pagini goale? trebuie anulate?
Cel mai recent răspuns: diablo , utilizator 09:32, 12 Martie 2010
Cred ca este bine sa va adresati ITM, ei sunt aceia care atesteaza in urma examinarii pe cei ce au dreptul sa faca inscrieri in carnetul de munca. Cert este ca firma care v-a deschis cartea avea obligatia ca in baza adeverintei sa va faca completarile de riguare. Cat priveste decizia, ea trebuie sa fie originala asa ca pastrati-o cu grija. Cele 2 pag. goale probabil vor fi anulate de ITM.
cei care mi-au deschis cartea de munca nu au vrut sa imi completeze cartea de munca pe baza adeverintelor si m-am dus cu ele la urmatoarea firma angajatoare...

legat de decizie.. ei imi cer decizia inapoi ..normal nu era sa faca 2 decizii vizate la ITM?

nu vreau sa le dau carnetul de munca ptr ca nu prea ma inteleg cu ei si cine stie cand il mai vad inpoi , de altfel nici nu vor sa imi ia carnetul sa imi comleteze exoperienta ptr ca am fost angajat la ei mai putin de o luna. iar adeverinta nu mi-au dat ptr ca au motivat ca am carte de munca si in caazul acesta nu se mai emit adeverinte ptr completarea experientei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte alonso_first_one alonso_first_one Buna ziua! va rog frumos sa imi spuneti si mie ce acte trebuie sa primeasca angajatul la parasirea unui loc de munca,pe baza demisiei.Mie de fiecare data mi ... (vezi toată discuția)
Refuz completare carte de munca diablo diablo Buna seara, am lucrat la o firma circa 3 sapt dupa care m-am angajat la alta firma. Problema este ca cei de la care am plecat refuza sa imi treaca ... (vezi toată discuția)