Lit. aceasta gg) se referă la banii proprii ai persoanelor care lucrează la punctul de lucru și care nu au fost declarați și înregistrați înainte de inceperea lucrului în "registrul special".
Nu la primărie oricum,ci în cadrul primăriei există un birou care se ocupă strict de asociațiile de proprietari,aceștia au și drept de control asupra asociațiilor dar nu pot lua măsuri directe ci dacă constată nereguli anunță poliția ,administratorul trebuie să fie autorizat să presteze acestă activitate,autorizație dată tot prin grija primăriei,într-o asociație de proprietari comitetul executiv ar trebui să conducă prin președinte care este ales de comitet din rândul membrilor comitetului,dacă președintele nu este în stare să reprezinte asociația și să pună în aplicare hotărârile comitetului executiv alegeți-vă alt președinte din rândul comitetului care să aibe autoritate în fața administratorului,dar cel mai important și primul pas pe care trebuie să-l faceți verificați dacă persoana este angajată pe funcția de administrator chiar are patalama la mână să îndeplinească această funcție.
Dacă cheltuielile repartizate in luna mai sunt de 13829,77,iar furnizori neachitați sunt in val de 3541.3 ,înseamna ca diferența dintre astea două sume reprezinta furnizori achitați.Din ce bani s-au achitat cca 10000 de lei iar dacă s-au achitat de ce nu sunt evidențiați in registrul de casa,adică neavînd bani lichizi trebuia să se imprumute in altă parte și această sumă aparea in casă pe roșu.
Fă diferența dintre lista de intreținere curentă și furnizori neachitați și ai să vezi ca diferența este cam 10000 lei ,suma care trebuia sa se regăseasca in casă pe roșu ,nu doar cinci sute și ceva lei,verifică și penalitățile din pasiv dacă sunt corecte sau sunt trecute doar sa acopere altă lipsă.
Este o porcarie de bilanț cee a ce ne-ai aratat aici.
Casa pe minus înseamna ca a achitat mai mulți bani decat avea încasați de la membrii asociației.În pasiv valoarea furnizorlor neachitați este chiar mai mică decît lista de intreținere a lunii încheiate ,ceea ce este imposibil,mai ales ca mai are și restanțe în valoare de cca. 13000 .Nu exista fond de rulment constituit?Foarte grav
Suma aceea reprezentînd penalitați neîncasate de 12 mi?
Nu ai spus în ce calitate vrei să iei asociația,dar părerea mea este sa mergi la biroul din cadrul primăriei care se ocupă de asociații si să le ceri sprijinul pentru o verificare amplă a asociației.
Indiferent pe ce post vrei sa preiei asociația nu o face pîna ce nu ai un audit competent.