avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Situatie fara rezolvare - administratie bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Situatie fara rezolvare - administratie bloc

Buna seara,
In primul rand le multumesc tuturor care imi vor da un raspuns.
Fac parte din Comitetul Executiv al unei Asociatii de Locatari de 1 an de zile.
Pana acum au fost presedinti si oameni in Comitet care si-au batut joc de locatari (nu au organizat adunari genereale, sedinte de comitet, nimic). Au fost doar cu numele. Acum in momentul in care s-a schimbat Presedinte si implicit Comitetul am incercat sa intram in normalitate cu totul. Am facut ceva ordine prin documente si contractele cu furnizorii si am incercat sa ne implicam cat mai mult. Urmatorul pas a fost si este constituirea in Asociatie de Proprietari. Problema este ca administratorul si cenzorul refuza intr-un mod grosolan sa ajute Presedintele si Comitetul in diverse actiuni. Am descoperit nereguli in facturile din multe luni si am incercat sa le evidentiem administratorului. Din pacate relatia dintre administrator si cenzor nu ne permite sa facem nimic. Administratorul face cum vrea facturile si baga ce cheltuieli doreste si cenzorul semneaza fara sa verifice. Cheltuieli nejustificate si multe alte magarii. Am incercat sa abordam administratorul (care este de sex feminit) dar de fiecare data s-a soldat cu tipete si urlete din partea ei (zici ca este posedata).
Problema este ca nu putem face nimic daca nu reusim sa devenim Asociatie de Proprietari. Iar ea nu face decat sa vorbeasca si sa manipuleze locatarii. In momentul de fata am ajuns la concluzia ca singura solutie este sa ne dam cu totii demisia si sa acceptam sa fim furati luna de luna in continuare, deoarece am ajuns la capatul rabdarii.
Ca o ultima solutie am incercat sa va cer si dumneavoastra ajutorul. Daca putem face ceva la primarie sau la vreo uniune a asociatilor, chiar nu stiu.
Daca nu se poate aia e, a invins ea si noi ne dam demisiile. Sa se spele pe cap.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: varza , utilizator 11:41, 2 Martie 2015
Nu puteti sa faceti nimic la Primarie, este strict problema dumneavoastra ca asociatie, administratorul este DOAR UN SIMPLU ANGAJAT, nu are nici un drept sa comenteze sau sa se opuna comitetului si presedintelui asociatiei, il schimbati maine si terminati cu el, iar cenzorul daca nu stie sau nu vrea sa isi faca treaba, il schimbati si gata.
Aveti la dispozitie Legea 230/2007 si HG 1588/2007!!!
Spuneti ca doamna administrator urla ca o apucata: i s-au tocit nervii.
II faceti si ei un bine daca o dati afara.
Cu un leadership inteligent, veti reusi...
Administratorul este un simplu angajat. Daca comitetul constata ca nu respecta hotărârile angajează alt administrator mai competent.
Faptele imputate administratoarei si cenzorului sunt de natura penala (fals in acte, delapidare, etc.) asa ca le puteti face o reclamatie penala daca nu se potolesc.
Oricum, va trebui sa faceti o expertiza contabila pentru a verifica situatia financiara a Asociatiei.
Daca v-ati hotarat sa faceti ceva care sa scoata asociatia din acest trend - este foarte bine, insa nu-mi place cum ati terminat postarea, adica va dati batuti, inainte de a realiza ceva.

In celelalte postari ati fost indrumat sa va "ocupati" de administrator. Foarte bine, insa daca nu o "faceti cu cap" o sa aveti probleme si mai mari.
Va propun sa mergeti gradual, adica sa aplicati politica pasilor marunti.
Este nevoie ca la nivelul asociatiei sa aveti intocmit un Regulament intern, valabil pentru salariati si proprietari.
Seful este presedintele, da? Ei, pai seful trebuie sa-i traseze dispozitii - doamna, faceti urmatorul lucru, intocmiti urmatoarea situatie (atentie, sa fie prevazuta in fisa postului). Cum ziceti ca are alergie la dispozitii, nu o va indeplini, prilej pentru discutarea in com. ex. a situatiei respective si conform prev. Codului muncii, Cap.II Raspunderea disciplinara, art. 247 - 252, ii aplicati prima sanctiune prevazuta acolo - avertismentul scris.

In conditiile in care incercati sa faceti aceste lucruri, ar trebui sa apelati la cineva de specialitate, pentru ca altfel, nu este bine.

Daca urmati procedura descrisa in Codul muncii nu puteti da gres, insa asa cum am mai spus, toate masurile luate de catre com. ex. trebuie sa respecte legea.
Trebuie sa fiti atenti la urmatoarea sanctiune care trebuie data in interiorul perioadei de 1 an de zile:
(3) Sancţiunea disciplinară se radiază de drept în termen de 12 luni de la aplicare, dacă salariatului nu i se aplică o nouă sancţiune disciplinară în acest termen. Radierea sancţiunilor disciplinare se constată prin decizie a angajatorului emisă în formă scrisă.


De obicei, daca salariatul are ceva in cap, dupa o sanctiune-doua, se linistetste, dar daca nu este chip, sigur, o sa trebuiasca sa-i desfaceti CIM.
Aici, din nou f. mare atentie. Desfacerea disciplinara a CIM este forma cea mai complexa de incetare a raporturilor de munca si daca nu este facuta "ca la carte" va poate produce mari neajunsuri.
Din acest motiv, o discutie cu salariatul poate sa-l determine sa plece singur, prin demisie sau alta forma mai blanda de incetare a CIM (cu acordul partilor).

Daca, asa cum scrie @Carturarul:
Faptele imputate administratoarei si cenzorului sunt de natura penala (fals in acte, delapidare, etc.) asa ca le puteti face o reclamatie penala daca nu se potolesc.
Oricum, va trebui sa faceti o expertiza contabila pentru a verifica situatia financiara a Asociatiei.

Atunci trebuie neaparat sa renuntati la serviciile acestora. Cu cenzorul nu cred ca o sa aveti probleme, hotarati acest lucru in prima AG a proprietarilor, iar cu administratorul, in baza probelor procedati cum am scris mai sus. Sigur ca o desfacere disciplinara a CIM nu-i face bine nici administratorului...

Parerea mea este sa nu dezarmati asa de repede. V-ati angajat la o treaba, apoi dovediti ca increderea cu care vecinii dvs. v-au investit, nu a fost in zadar.
Noi mai suntem pe-aici!
Mult succes!

Alte discuții în legătură

Cati cenzori poate avea o asociatie de proprietari??? stelutamaria stelutamaria buna ziua tuturor. in L 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari la art. 21 alin.1este prevazut : La adunarea ... (vezi toată discuția)
Raport de activitate BullTerrier77 BullTerrier77 Buna ziua. In cadrul asociatiei de proprietari, ,,cineva'' din comitetul de administratie, (dar cine) trebuie sa intocmeasca un raport de activitate.... in ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator bloc angelica82 angelica82 Buna seara, Administratora scarii de bloc a demisionat fara nici un fel de sedinta si fara ca noi locatarii sa stim. Am inteles ca stia doar presedintele de ... (vezi toată discuția)