Daca v-ati hotarat sa faceti ceva care sa scoata asociatia din acest trend - este foarte bine, insa nu-mi place cum ati terminat postarea, adica va dati batuti, inainte de a realiza ceva.
In celelalte postari ati fost indrumat sa va "ocupati" de administrator. Foarte bine, insa daca nu o "faceti cu cap" o sa aveti probleme si mai mari.
Va propun sa mergeti gradual, adica sa aplicati politica pasilor marunti.
Este nevoie ca la nivelul asociatiei sa aveti intocmit un Regulament intern, valabil pentru salariati si proprietari.
Seful este presedintele, da? Ei, pai seful trebuie sa-i traseze dispozitii - doamna, faceti urmatorul lucru, intocmiti urmatoarea situatie (atentie, sa fie prevazuta in fisa postului). Cum ziceti ca are alergie la dispozitii, nu o va indeplini, prilej pentru discutarea in com. ex. a situatiei respective si conform prev. Codului muncii, Cap.II Raspunderea disciplinara, art. 247 - 252, ii aplicati prima sanctiune prevazuta acolo -
avertismentul scris.
In conditiile in care incercati sa faceti aceste lucruri, ar trebui sa apelati la cineva de specialitate, pentru ca altfel, nu este bine.
Daca urmati procedura descrisa in Codul muncii nu puteti da gres, insa asa cum am mai spus, toate masurile luate de catre com. ex. trebuie sa respecte legea.
Trebuie sa fiti atenti la urmatoarea sanctiune care trebuie data in interiorul perioadei de 1 an de zile:
(3) Sancţiunea disciplinară se radiază de drept în termen de 12 luni de la aplicare, dacă salariatului nu i se aplică o nouă sancţiune disciplinară în acest termen. Radierea sancţiunilor disciplinare se constată prin decizie a angajatorului emisă în formă scrisă.
De obicei, daca salariatul are ceva in cap, dupa o sanctiune-doua, se linistetste, dar daca nu este chip, sigur, o sa trebuiasca sa-i desfaceti CIM.
Aici, din nou f. mare atentie. Desfacerea disciplinara a CIM este forma cea mai complexa de incetare a raporturilor de munca si daca nu este facuta "ca la carte" va poate produce mari neajunsuri.
Din acest motiv, o discutie cu salariatul poate sa-l determine sa plece singur, prin demisie sau alta forma mai blanda de incetare a CIM (cu acordul partilor).
Daca, asa cum scrie @Carturarul:
Faptele imputate administratoarei si cenzorului sunt de natura penala (fals in acte, delapidare, etc.) asa ca le puteti face o reclamatie penala daca nu se potolesc.
Oricum, va trebui sa faceti o expertiza contabila pentru a verifica situatia financiara a Asociatiei.
Atunci trebuie neaparat sa renuntati la serviciile acestora. Cu cenzorul nu cred ca o sa aveti probleme, hotarati acest lucru in prima AG a proprietarilor, iar cu administratorul, in baza probelor procedati cum am scris mai sus. Sigur ca o desfacere disciplinara a CIM nu-i face bine nici administratorului...
Parerea mea este sa nu dezarmati asa de repede. V-ati angajat la o treaba, apoi dovediti ca increderea cu care vecinii dvs. v-au investit, nu a fost in zadar.
Noi mai suntem pe-aici!
Mult succes!