avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care sunt obligatiile unui presedinte al asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care sunt obligatiile unui presedinte al asociatiei de proprietari?

Buna seara,
Avem o uniune a asociatiilor de proprietari care se numeste ULAL, am descoperit ca administratoarea care administreaza asociatia noastra, ne-a scos din aceea uniune fara sa ne consulte.
Am obtinut semnaturile a 24 de proprietari din 29, am mers la presedinte care a semnat si el ca este de acord sa facem parte din aceasta uniune, dar nu vrea sa semneze acel contract de aderare.Prin lege el nu este obligat sa respecte ceea ce 80% din prorietari doresc?
Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 15:14, 2 Decembrie 2010
Art. 25 Legea 230/2007
(2) Hotărârile adunărilor generale vor fi luate cu votul majorităţii membrilor asociaţiei de proprietari prezenţi la adunarea generală convocată sau reconvocată, după caz. În statutul propriu al asociaţiei de proprietari pot fi prevăzute şi alte condiţii, dar nu mai puţin de jumătate plus unu din voturile celor prezenţi la adunarea generală convocată sau reconvocată.

De unde 80%, cand legea prevede jumatate plus unu?
Obligatiile presedintelui de asociatie sunt prevazute in statut,art 31,32 din L nr 230/2007
-reprezinta interesele asociatiei si ale proprietarilor ,in relatiile/raporturile cu tertii,inclusiv in instanta
-urmareste si asigura respectarea statutului ,a hotararilor AG,realizarea contractelor indeplinirea in conditiile legii a prevederilor bugetului de venituri si cheltuieli,respectarea de catre asociatia de proprietari a ordinii publice si a
reglementarilor autoritatilor publice centrale si locale
-convoca si conduce AG,sedintele CEx
-angajeaza prin semnatura sa asociatia de proprietari in relatiile cu tertii
-pastreaza si uirmareste tinerea la zi a cartii tehnice a constructiei ,precum si celelalte documente privitoare la activitate asociatiei de proprietari
Pai tocmai asta e, avem mai mult de 50% plus 1, si nu vrea sa ne reprezinte, este de acord sa facem parte din aceea uniune a asociatiilor de locatari, dar nu vrea sa senmneze contractul de aderare.Ne dorim sa reintram in aceea uniune deoarece presedintele si comisia de cenzori nu fac control la acte si am descoperit ca in fiecare an avem restante foarte mari la CET si de asemenea avem multe penalitai acumulate.Restantele care sunt ale locatarilor sunt mai mici decat cele pe care le avem toata asociatia la CET si de aici am dedus ca foloseste banii pe care ii aduna de la noi in interes personal si din aceasta cauza penaliattile sunt mult mai mari dacat ar trebui sa fie in realitate.
Ok, dar el nu vrea sa ne reprezinte, in acest caz ce trebuie sa facem?
Aveti varianta sesizarii oficiale la serviciul specializat din cadrul primariei unde sa precizati si sa probati toate aspectele din activitatea presedintelui care va nemultumesc,fie la proxima adunare generala,supuneti atentiei celor prezenti aspectele ,atitudinea presedintelui in raport si fata de interesul general al proprietarilor

Alte discuții în legătură

Schimbarea preºedintelui asoc de proprietari fãrã convocarea unei adunãri generale lavinia jalonschi lavinia jalonschi dacă preşedintele asociaţiei de proprietari este schimbat din această funcţie , fără să existe o adunare generală care să aibă pe ordinea de zi ... (vezi toată discuția)
Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Functionare asociatie de proprietari ContSters134265 ContSters134265 La data de 01.12.2013, proprietarii a trei blocuri noi situate pe aceeasi strada au constituit o asociatie in conditiile Legii nr. 230/2007, iar cu ... (vezi toată discuția)