avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... schimbarea preºedintelui asoc de proprietari fãrã ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

schimbarea preºedintelui asoc de proprietari fãrã convocarea unei adunãri generale

dacă preşedintele asociaţiei de proprietari este schimbat din această funcţie , fără să existe o adunare generală care să aibă pe ordinea de zi acest punct , fără afişare la avizier a unei şedinţe în acest scop , şi i se trimite prin poştă , după o lună de la presupusa , secreta adunare generală , o hotărâre prin care este anunţat că a fost schimbat , ce poate face preşedintele în acest caz , mai ales că şi ceilalţi proprietari au aflat despre schimbarea preşedintelui şi alegerea unui nou comitet executiv , fără ca lor să le fi cerut cineva acordul şi fără o adunare generală în acest scop ? ce poate cere în instanţă preşedintele schimbat , în numele asociaţiei , deoarece la el se află toate documentele asociaţiei şi ştampila şi are susţenere din partea a mai bine de jumătate din proprietari ? cine va fi chemat în judecată ca pârât : preşedintele nou ales prin nu se ştie ce modalitate , administratorul ,care a dorit schimbarea preşedintelui , deoarece acesta a refuzat semnarea cheltuielilor nejustificate , sau ambii şi noul preşedinte şi administratorul ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:07, 20 Octombrie 2010
O intrebare cu 3 optiuni, inteleg!

Pai nu-i mai simplu ca vechiul presedinte sa-si vada in continuare de treaba si "noul" ales sa fie ignorat?
Cine a trimis prin posta instiintarea si cui?
Administratorul nu poate alege presedintele pentru ca pur si simplu asociatia de proprietari functioneaza in baza legii 230/2007 in care se spune ca presedintele este ales de proprietari cu o majoritate de 50% +1, iar administratorul este o persoana angajata si care nu reprezinta pe nimeni si nu decide in numele nimanui decat, in cel mai bun caz, al lui insusi.
Da, nu a fost respectata legea.
Este ca si cum nu a fost ales noul presedinte.
Art 27 din L nr 230/2007 Adunarea generala a proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii
a) alege si revoca din functie presedintele,memebrii comitetului executiv si cenzorul sau memebrii comisiei de cenzoria a sociatiei de proprietari


Cum in cauza nu a existat convocata AG,cu respectarea teremenelor legale,pe cale de consecinta ,in functie este presedintele numit de AG
Administratorul asociatiei de proprietari este angajatul acesteia si nu detine limita de competenta a dispune numirea presedintelui
In raport de implicarea administratorului,acesta poate raspunde pentru faptele sale ,in fata legii,dupa caz,administrativ,civil sau penal
Vechiul presedinte (care legal este in functie) poate sa convoace adunarea generala. Are dreptul prin lege fara sa se consulte cu administratorul. Asa ca poate sa afiseze imediat ca peste 10 zlie, la data de dd, la ora xx, in sala ss, are loc adunarea generala a asociatiei de proprietari avand ca ordine de zi alegerea comitetului executiv, a presedintelui si-a comisiei de cenzori.
Va avea loc adunarea si se va desfasura daca se aduna peste jumatate dintre proprietari sau, la aceasta adunare se incheie un proces verbal si se anunta imediat reconvocarea adunarii generale pentru o zi din urmatoarele 10. Se afiseaza din nou acest anunt si la adunarea reconvocata se iau hotarari indiferent de numarul celor prezenti.
Asa se poate discuta si proprietarii pot sa aleaga, pe langa membrii comitetului, cenzorii si presedintele asociatiei care poate fi acelasi sau altul.
Presedintele (ales sau reales) impreuna cu membrii comitetului vor decide apoi in sedinte e comitet daca mai lucreaza cu acel administrator sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea presedintelui si a comitetului executiv Dannna2002 Dannna2002 Comisia de Cenzori a blocului in care locuiesc a constatat nereguli in repartizarea costurilor ce au fost aduse la cunostinta presedintelui si ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari bureac62 bureac62 Va rog sa ma lamuriti pentru ca practica nu este peste tot la fel ?Cind au loc alegeri la asociatie pentru un nou presedinte,acesta trebuie ales dintre membri ... (vezi toată discuția)
Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)