avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate griser

Activitate griser

Bun gasit. Am si eu o intrebare, la fidejusiunea bancara. Am fost angajat intr-o firma, in Chisinau, si directorul a luat un imprumut bancar, la care eu am garantat prin fidejusiunea proprie. La momnet el este in imposibilitate de plata, si eu am fost vizitat de executorii judecatoresti, care mi-au inminat o incheiere, prin care ma obliga sa intorc datoria fostului director, plus penalitati...
Intreabrari la acest subiect:
1. Nu am nimic proprietate dupa mine. Ce imi urmaresc silit executorii?
2. Am la moment si eu o intreprindere, la care sunt fondator, si administrator. Pot executorii sa imi urmareasca veniturile din firma, si sa mi le sechestreze?
3. Ce pot sa intreprind, in cazul cind eu am creditele mele personale, pe care le achit lunar? Adica pot folosi faptul acesta in apararea mea, evidenta ca nu vreau sa achit nici un banut pentru debitorul pentru care am semnat fidejusiunea.
4. Juristii de la banca, cit si executorii, ma ameninta ca au sa vina la parinti, unde am viza de resedinta, si o sa sechestreze bunuri din casa parintilor. Au ei acest drept?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri. Sincer, am nevoie de ajutor in acest caz.