avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Activitate calinsb

Activitate calinsb

MIXAM a scris:

Recursul se promoveaza in 7 zile de la comunicarea sentintei.

Va multumesc.
Ce se intelege prin "comunicarea sentintei" ?
Trimiterea ei de catre tribunal sau primirea ei efectiva?
De la ce data incep cele "7 zile" ?
adrian stoica a scris:

Ce implica aceasta, care sunt caile de atac si daca se mai poate face ceva ?

- datoriile societatii falite inscrise in tabelul definitiv de create trec in sarcina persoanei fizice vinovate
- recurs
A doua intrebare este: daca fostul administrator nu are avere personala si nu are cum plati ce se intampla?

v-a fi executat silit salariul , pensia , mosteniri etc

Va multumesc pentru raspuns.
Ce se intampla daca din nefericire acesta nu este pensionar inca, nu este angajat, bunuri personale, casa, masina nu poseda si mosteniri nu are ?
A fost numit un administrator judiciar pentru o societate comerciala in insolventa,
Fostul administrator nu a fost prezent la proces si Administratorul judiciar a chemat in judecata fostul administrator al societatii pentru "Angajarea raspunderii conform art.138 din Legea 85/2006"
Solutia data de instanta este "obligă pârâtul la plata pasivului neacoperit al debitoarei".
Ce implica aceasta, care sunt caile de atac si daca se mai poate face ceva ?
A doua intrebare este: daca fostul administrator nu are avere personala si nu are cum plati ce se intampla?
Va multumesc in avans pentru amabilitate.
Discuție Vreau sa lucrez
O persoana "fizica" a fondat un SRL ... si a intrat in faliment (sa spunem)
Conform legii, acea persoana nu mai are dreptul sa "desfasoare activitati autorizate" !
Perfetct si logic ...
INTREBARE: Ce face acea persoana ... SRL/PFA nu poate sa declare, chiar dac are o calificare ...
Poate acea persoana (stiu ca voi friza ridicolul .. are calificarea de ..vidanjor... isi poate face meseria ??? Conform legii NU !)
STATUL O CONDAMNA LA FOAME/MOARTE ?
Subiect deschis:
TEMA:
AI dat faliment! Ok ...
Cum iti castigi painea ?
LA "negru" ???
Pentru ca din cate am citit legal "nu mai ai dretpl ptr ca ai cazier fiscal" si ..etc/etc ...
Ce facem atunci?
FURAM ?????????????/
Apelez la amabilitatea Dumneavoastra in vederea unor lamuriri.
Am avut o societate comerciala. Cine imi poate da detalii despre ceea ce inseamna "Deschiderea procedurii insolventei in forma generala", ce presupune acest lucru si ce ar trebui facut?
In functie de rapsunsurile Dumneavoastra voi furniza amanuntele necesare.
Va multumesc anticipat pentru amabilitate !
Răspuns la discuția Sunt amenintat cu moartea
Nu am cum sa demonstrez amenintarea din pacate intrucat era seara si au iesit persoane la fereastra cand au auzit altercatia insa nu ai cunosc.
Singura modalitate (insa nu stiu daca este uzitata) ar fi ca de la Parchet de fata cu un procuror sa il sun si sa se auda sau sa se inregistreze cum ma ameninta la telefon.
Este posibil ?
2007_rozi a scris:

Daca ati fost lovit mergeti si va scoateti un certificat medico-legal si apoi faceti o plangere penala pentru lovire. De asemenea puteti face plangere si pemntru amenintare, problema este sa demonstrati ca ati fost amenintat.
Iar plangerea o depuneti la parchet....si de aici o sa fie trimisa spre solutionare la politie...

In seara aceasta intrucat loviturile au fost la cap si mi-a fost rau am chemat salvarea. Am fost dus la spital si mi s-a facut o tomografie pe al carei rezultat scrie "Afirmativ agresiune"!

Va multumesc pentru raspuns si va doresc Sarbatori Fericite !
luiza2008 a scris:

ART. 193
Ameninţarea
Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Faceti o plangere in acest sens la Politie

Va multumesc pentru raspuns, m-am gandit la aceasta insa "Doamna lucreaza in Politie" ....
Apelez la comunitatea Dumneavoastra intrucat nu stiu cum sa procedez.
Orice sfat va fi binevenit si va multumesc anticipat.

Faptele sunt urmatoarele:
Sunt despartit in fapt de sotie de aproximativ un an, ea fiind actualmente in Germania si avem un dosar de divort suspendat pe rolul unei judecatorii.
Acum aproximativ trei luni avand un profil pe un site de internet de genul "retele sociale" am cunoscut o doamna care avea un profil pe acelasi site. Doamna era casatorita avand doi copii.
Relatia a evoluat relativ repede de la o cafea la o relatie de dragoste cu intalniri ce aveau loc la mine acasa.
In discutii mi-a spus ca nu isi mai iubeste sotul de multi ani, ca pina acum 7 ani o batea, ca este foarte dur, se poarta urat, insa ca nu se poate hotara inca sa se desparta de el din cauza copiilor.
Relatia a durat aproximativ doua luni cu convorbiri telefonice din partea ei si a mea care durau ore intregi in serile in care era la serviciu, insumand peste 1200 de minute intr-o luna numai din partea ei ... idem cu sute de sms-uri in care imi scria ca ma iubeste, cu discutii pe messenger, etc .....
Ulterior am descoperit ca doamna respectiva avea profile pe alte site-uri de acelasi gen, pe unele avand chiar cite doua profile sub nume diferite ...
Din povestirile ei stiu ca a mai avut relatii inaintea mea, una dintre ele incepand de acum aproximativ 7 ani in urma pina acum 6 luni, gen relatie constanta, sotul ei nestiind nimic din toate acestea.
Acum doua luni sotul ei a aflat de relatia noastra si a venit cu ea la mine acasa sa discutam. I-am spus adevarul, nu am negat nimic, i-am aratat pe calculatorul meu pozele trimise de ea si sms-urile din telefon si i-am promis ca din acel moment nu o mai caut si nu mai am nimic cu ea.
De 3 saptamani nu am mai contactat-o sub nici o forma.
Ieri seara mergand prin cartier in drum spre casa, sotul ei cu ea, au trecut cu masina pe linga mine, el a oprit masina si probabil m-a urmarit pina aproape de scara blocului unde m-a luat la bataie. Norocul a facut sa fie aproximativ ora 7 seara si cand am inceput sa tip au iesit oamenii la geamuri in acest fel oprindu-se sa mai dea in mine insa, spunand ca "pune golanii pe mine" ca o sa ma mai bata o data de Anul Nou dupa care imi rupe capul si ma omoara.
Fiind un om foarte violent imi este frica la modul cel mai sincer pentru ca il cred in stare de asa ceva.
Mentionez ca el nu stie faptul ca sotia lui a mai avut si alte relatii inaintea mea, crezand ca "eu i-am stricat casnicia" .....
Partea proasta este ca locuiesc foarte aproape de ei si chiar daca intamplator trec pe langa blocul lor poate crede ca o fac intentionat, iar partea si mai proasta este ca doamna respectiva .... lucreaza in cadrul Politiei ....
Ce pot sa fac?
Va multumesc anticipat si va doresc un Craciun Fericit !

Calin