În data de 28.07.2015 mi se comunică o Sentință civilă luată de Instanța de judecată din data de 18.05.2015, privind anularea unui proces verbal de contravenție, și exonerarea de la plata amenzii. Sentința civilă stabilește cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Între timp sunt executat silit, suma fiindu-mi reținută, așa că deschid o nouă acțiune pentru întoarcerea executării. Unitatea ce a efectuat executarea silită, cu toate că la început afirmă că va face restituirea din proprie inițiativă, acum solicită cerere din partea mea la care să anexez Sentința civilă rămasă ”definitivă”. Cum să procedez ca Sentința civilă să fie instituită cu termenul de ”definitivă”.
Vă mulțumesc.
În 2012 s-a întocmit un PV de contravenție în baza OG.15/2002, neachitare taxa de drum. Nu dezvolt motivația, faptul este că nu am fost înformat, înștiințarea făcându-se la altă adresă. În 2015 am primit somația pentru executare. Am înaintat plângere contravențională împotriva PV, cât și împotriva executării. Apărând Decizia 6/2015 a ICCJ prin care se întărește faptul că PV de contravenție, dacă nu poartă semnătura agentului constatator, este considerat nul, fapt ce este și în cazul meu, Instanța de judecată disjunge capătul de cerere cu obiect plângerea contravențională de cererea cu obiect contestație la executare formând un nou dosar, pentru care am primit Sentința civilă prin îmi admite plângerea și anulează PV de contravenție. Pentru cea de-a doua plâgere împotriva executării se suspendă judecarea până la soluționarea plângerii contravenționale. Sunt în această situație, moment în care primesc de la ANAF - Adresă de înștiințare privind înființarea popririi- la Casa Județeană de Pensii, în baza art.149 din OG.92/2003, poprire care a fost efectuată.
Pentru recuperarea popririi trebuie să fac acțiune privind întoarcerea executării.
Întrebările sunt :
- dacă trebuie să aștept sentința la cea de-a doua plîngere, împotriva executării
- să deschid o acțiune nouă, și un nou dosar, privind întoarcerea executării,
- sau să solicit întoarcerea executării în cadrul dosarului existent cu obiect contestație la executare.
Cu stimă.
La un contract civil se propune repartizarea obligatiilor legale astfel:
- pentru beneficiar plata a 10%-impozit; 5,5% CASS; 10,5%CAS;
- iar pentru prestator 6% - impozit.
Întreb dacă propunerea este corectă, și ce act normativ o reglementează.
După obținerea unei hotărâri favorabile obținute în instanță împotriva unei executări emisă de ANAF, ca urmare a unei contravenții încheiate în baza OG.15/2002, și care a fost anulată de instanța de judecată în alt dosar, cum se pot recupera sumele care au fost poprite?
Vă doresc un Paște fericit!
Cu stimă.