avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum obtin o sentinta cu mentiunea \" definitiva\"?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum obtin o sentinta cu mentiunea " definitiva"?

În data de 28.07.2015 mi se comunică o Sentință civilă luată de Instanța de judecată din data de 18.05.2015, privind anularea unui proces verbal de contravenție, și exonerarea de la plata amenzii. Sentința civilă stabilește cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Între timp sunt executat silit, suma fiindu-mi reținută, așa că deschid o nouă acțiune pentru întoarcerea executării. Unitatea ce a efectuat executarea silită, cu toate că la început afirmă că va face restituirea din proprie inițiativă, acum solicită cerere din partea mea la care să anexez Sentința civilă rămasă ”definitivă”. Cum să procedez ca Sentința civilă să fie instituită cu termenul de ”definitivă”.
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ngogu , utilizator 15:53, 5 Aprilie 2016
Solicitati arhivei care a pronuntat hotararea eliberarea unei copii cu mentiunea"definitiva."
Corectare:arhivei instantei care...

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Formulati cerere adresata presedintelui instantei prin care solicitati legalizarea sentintei nr.x pronuntata in data de 08.05.2015, in dosarul cu nr. x al Judecatoriei x.
Anexati:- sentinta a carei legalizare se solicita si taxa de timbru de 5 lei.
Cererea se depune la registratura instantei respective.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Mulțumesc mult.
Vă doresc toate cele bune.
Cu stimă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare de divort neredactata anna0_6 anna0_6 Buna ziua!sunt in divort de aproape un an si sa luat hotarerea judecatoreasca de o luna si inca nu sa redactat,problema este ca eu trebuie sa nasc la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Formular pentru legalizarea sentintei DorianDarius DorianDarius Buna ziua, acum un an de zile am avut proces si nu am primit acasa sentinta scrisa, sentinta este definitiva. Astazi am fost la arhiva si am intrebat si mi-au ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare judcatoreasca ContSters159553 ContSters159553 buna ziua, au trecut cele 30 zile de la primirea hotararii judecatoresti .va rog sa-mi spuneti si mie cum procedez pentru legalizarea acesteia, ce taxe ... (vezi toată discuția)