au trecut cele 30 zile de la primirea hotararii judecatoresti .va rog sa-mi spuneti si mie cum procedez pentru legalizarea acesteia, ce taxe trebuie sa platesc , ce timbru trebuie sa cumpar ( valoarea lui ), precum si un model de cerere (pe internet am gasit foarte multe modele si nu prea stiu ce sa aleg ). va multumesc anticipat !
cererea o gasiti la xerox la instanta, doar sa o completati.taxa este de 2 lei si timbru judiciar mobil de 0,15(la posta il gasiti).Atasati hotararea la aceasta cerere.
Redactati cerere catre instanta de judecata, prin care solicitati legalizarea hotararii ,pe care o anexati in copie
La cerere ,anexati dovada achitarii c/v taxa timbru 1,5 lei/copie+timbru judiciar 0,15 lei copie
da,scuze.este vorba despre comunicarea hotararii judecatoresti de la divort .vreau sa o fac definitiva si irevocabila. fostul sot nu a facut recurs .multumesc !
Legalizarea hotararii ramasa definitiva si irevocabila se face la registratura Judecatoriei ce a pronuntat aceasta hotarare.
Trebuie sa achitati o taxa de 2 lei la Circa Financiara de pe langa Primaria de care apartineti si timbru judiciar de 0,15 lei.