avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare de divort neredactata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare de divort neredactata

Buna ziua!sunt in divort de aproape un an si sa luat hotarerea judecatoreasca de o luna si inca nu sa redactat,problema este ca eu trebuie sa nasc la sfarsitul lui august si nus cum sa fac ca sa obtin hotararea de divort sa pot inregistra copilul pe actualul barbat.ce este de facut??
Cel mai recent răspuns: anna0_6 , utilizator 09:42, 8 Iulie 2015
Trebuie să formulați o cerere de urgentare a redactării hotărârii și să o depuneți la instanță.
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
imi puteti spune cum sa formulez o cerere de redactare??si are ceva daca o trimit prin posta ca nu sunt din orasul respectiv??
Judecatoria X
Dosar nr.x/ x /anul


Domnule Presedinte,

Subsemnata x.........in calitate de x ( parata sau reclamanta).....in dos. x/x/anul, al Judecatoriei x....., solicit prin prezenta cerere urgentarea redactarii sentintei cu nr. x ......pronuntata de Judecatoria x in data x, avand in vedere ca au trecut mai mult de 30 de zile de la pronuntare iar aceasta imi este necesara pentru.......( motivati).


Data...
Semnatura...

Domnului Presedinte al Judecatoriei x

Puteti sa trimiteti cererea prin posta cu confirmare de primire.
Sentinta de divort este atacabila cu apel in 30 de zile de la comunicare, prin urmare dupa ce o primiti, pentru ca aceasta sa devina definitiva, trebuie sa asteptati inca 30 zile pentru a putea solicita legalizarea.
Dupa expirarea termenului de apel ( daca niciuna dintre parti nu formuleaza apel) , formulati o noua cerere adresata presedintelui instantei pe calea careia solicitati legalizarea sentintei si anexati sentinta a carei legalizare se solicita si o taxa de timbru de 5 lei.
Anexati acte din care sa rezulte in ce luna sunteti insarcinata.

Vedeti ca mai dureaza inca 30 de zile pana sa devina definitiva dupa comunicare.

Sper ca mai aveti 3 luni pana sa nasteti...
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2015
Admin, administrator
mai am 2 luni...si daca nu reusesc pana atunci??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se trimite o sentinta acasa Biianca Biianca Buna ziua. as avea si eu o intrebare la dumneavoastra. pe data de 01.06.2016 am terminat un proces in care s-au dat 30 de zile de la comunicare pentru ... (vezi toată discuția)
Astept motivarea unei sentinte de mai bine de 6 luni.ce pot sa fac sa o urgentez?! cosmin2005 cosmin2005 Astept din 15 martie motivarea sentintei pentru a face in termenul stabilit de 15 zile apel,iar motivarea nu mai vine. Ce pot sa fac?cum pot sa constrang ... (vezi toată discuția)
Divort alinamihadvd alinamihadvd dupa ce vine hotararea de divort ce trebuie sa fac ca sa devina definitiva si irevocabila si cat dureaza?........multumesc!.......alina (vezi toată discuția)