avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... in cat timp se trimite o sentinta acasa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

in cat timp se trimite o sentinta acasa

Buna ziua. as avea si eu o intrebare la dumneavoastra. pe data de 01.06.2016 am terminat un proces in care s-au dat 30 de zile de la comunicare pentru apel.avocata mi-a zis ca acele 30 de zile trec din data cand primesc sentinta acasa.intrebarea mea este in cat timp ar trebui sa primesc aceasta sentinta acasa???...pentru ca au trecut imediat 2 luni de zile si nu am primit nimic acasa...iar avocata cand am intrebat-o mi-a spus ca trebuie sa asteptam.nu exista un termen in care se trimit si aceste sentinte?? va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:54, 29 Iulie 2016
Termenul de redactare al hotararilor civile este de 30 de zile de la pronuntare conform art.426 al.5 c.proc.civ.
Avand in vedere ca termenul de 30 de zile a fost depasit , aveti posibilitatea sa formulati o cerere de urgentare a redactarii hotararii.
Chiar daca termenul este unul de recomandare si in plus acum este si vacanta judecatoreasca, recomand totusi formularea cererii.
Art. 426
Redactarea şi semnarea hotărârii
..................................
(5) Hotărârea se va redacta şi se va semna în cel mult 30 de zile de la pronunţare. Opinia separată a judecătorului rămas în minoritate, precum şi, când este cazul, opinia concurentă se redactează şi se semnează în acelaşi termen.
..................................
Va multumesc frumos de raspuns. ceea ce vreau sa va mai intreb...avocata nu putea sa imi spuna de aceasta urgentara a hotararii??? sau nu mai era in interesul ei??
va multumesc si o zi buna va doresc
Chiar daca formulati aceasta cerere de urgentare nu inseamna ca redactarea si comunicarea vor fi facute ca urmare a transmiterii cererii de catre dvs.Sunt frecvente situatiiile (din pacate) in ultimii ani in care redactarea unei sentinte poate dura intre cateva luni si un an,in functie de volumul de incarcare al instantei respective etc.Am avut situatii in care comunicarea a fost facuta dupa 8-9 luni am formulat cereri urgentare dublate de memoriu la presedintele instantei respective etc.Concluzia puteti incerca dar rezultatul nu este garantat,oricum la actualul volum de munca al anumitor instante 2-3 luni este chiar un termen rezonabil.
buna ziua din nou. as vrea,daca ma puteti ajuta,cu un model de cerere cum ar trebui formulata aceea cerere de urgentarea hotararii judecatoresti.
va multumesc
Judecatoria x
Dosar nr.x/x/anul

Domnule Presedinte,
Subsemnata x in calitate de x ( reclamanta sau parata dupa caz) in dosarul cu nr. x/x/anul al Judecatoriei x, solicit prin prezenta cerere, urgentarea redactarii sentintei nr. x pronuntata de Judecatoria x in data x, avand in vedere ca au trecut mai mult de 30 de zile de la pronuntare.
In drept, art.426 al.5 c.proc.civ.

Data...
Semnatura...
Domnului Presedinte al Judecatoriei x

Cererea se depune la registratura instantei in dublu exemplar, un exemplar ramane la instanta, iar pe exemplarul care ramane la dvs. luati viza de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de comunicare a unei hotarari judecatoresti ch52samuel ch52samuel Buna ziua!La ultimul termen de judecata,mi s-a spus ca voi primi acasa hotararea judecatoreasca.As vrea sa intreb daca exista vre-un termen pentru comunicarea ... (vezi toată discuția)
Cerere urgentare redactare ionutgcalin ionutgcalin Buna ziua si La multi ani...Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un model de urgentare a redactari unei hotarari judecatoresti...astept comunicarea de mai ... (vezi toată discuția)
Hotarare pronuntata de instanta de apel- comunicare ContSters344547 ContSters344547 Hotararea in civil de la instanta de apel o primesc acasa sau trebuie sa ma interesez eu la arhiva. Multumesc (vezi toată discuția)