avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere urgentare redactare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere urgentare redactare

Buna ziua si La multi ani...Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un model de urgentare a redactari unei hotarari judecatoresti...astept comunicarea de mai bine de 2 luni...si ma gandeam ca as reusi cu aceasta cerere.
Va multumesc.
Instanta (judecatoria x ) sau ce instanta este
Dosar nr.x/x/anul
Domnule Presedinte,
Subsemnatul x in calitate de x( parat, reclamant etc.) in dosarul cu nr. x/x/anul al instantei x, solicit prin prezenta cerere, urgentarea redactarii sentintei sau deciziei ( depinde ce este) cu nr. x pronuntata de instanta x in data x, avand in vedere ca au trecut mai mult de 30 de zile de la pronuntare.
Data...
Semnatura...
Domnului Presedinte al instantei x

Cererea se depune in dublu exemplar, un exemplar ramane la instanta, iar pe cel care ramane la dvs.luati viza de primire.
Daca hotararea dvs. este irevocabila, ea nu se mai comunica.
Inainte de a depune cererea, verificati daca intre timp nu a fost redactata .
Multumesc frumos Simonette12...Da m am interesat si inca nu a fost redactata..desi a fost pronuntata in 25.11.2011...se mai face referire la vreun articol..?
Nu, este suficient atat.
Mai verificati inca o data inainte de a depune cererea.
Conform Art. 264 din Codul de procedura civila
(1) Motivarea hotararii se va face in termen de cel mult 30 de zile de la pronuntare. Daca instanta a fost alcatuita din mai multi magistrati, presedintele va putea insarcina pe unul dintre ei cu redactarea hotararii.
(2) Parerea judecatorilor ramasi in minoritate va trebui redactata in acelasi timp cu hotararea.
Una scrie in textul de lege, altceva se intampla in realitate! Acolo, in acea speta, judecatorul poate avea o vina daca au trecut 60 de zile de cand s-a pronuntat si nu a redactat motivele hotararii nici dupa termenul de 6a de zile...

Alte discuții în legătură

Astept motivarea unei sentinte de mai bine de 6 luni.ce pot sa fac sa o urgentez?! cosmin2005 cosmin2005 Astept din 15 martie motivarea sentintei pentru a face in termenul stabilit de 15 zile apel,iar motivarea nu mai vine. Ce pot sa fac?cum pot sa constrang ... (vezi toată discuția)
Instiintare decizie adusa de judecator szenikop szenikop In 22.06.2012 a fost pronunţată o decizie civilă, insă nu a fost incă redactată, nu am primit în scris motivarea deciziei. Nu există a lege care oblige ... (vezi toată discuția)
Redactare sentinta-inaintare sesizare la tribunal TaraTara TaraTara Va rog sa-mi spuneti daca exista vreun formular tipizat/ vreun formular specific sau cum ar trebui formulata o sesizare inaintata la tribunal privind faptul ca ... (vezi toată discuția)