avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... redactare sentinta-inaintare sesizare la tribunal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

redactare sentinta-inaintare sesizare la tribunal

Va rog sa-mi spuneti daca exista vreun formular tipizat/ vreun formular specific sau cum ar trebui formulata o sesizare inaintata la tribunal privind faptul ca nu nu am primit pana acum sentinta intr-un proces care a avut loc in luna ianuarie a.c. si doresc ca aceasta sa fie redacatata cat mai curand pentru ca doresc sa redischid procesul printr-o alta cale de atac. Mai mult, nu am primit citatie pentru ultima infatisare, ceea ce ma pune pe ganduri. Este normal sa nu primesc niciun document?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: TaraTara , utilizator 13:53, 10 Mai 2015
Este sentinţă definitivă şi irevocabilă ?
Oricum, ar fi trebuit să fi primit prin poştă, cu confirmare de primire, mai ales că a trecut cam mult timp de atunci. Faceţi o sesizare, să vi se clarifice situaţia.
Nu, nu este sentinta definitiva. Eu nu sunt avocat si nu stiu daca ar trebui formulata ca orice alta sesizare. Si mie mi se pare in neregula ca nu a fost redactata in 4 luni si ca pentru ultima infatisare nici macar nu am fost instiintata. Mi-ar fi de mare ajutor un document sau instructiuni privind redactarea sesizarii. Multumesc!
Nu este vorba de o sesizare, ci de o cerere de urgentare redactare hotarare, insa mai inainte de depunerea ei verificati daca hotararea nu a fost redactata, iar daca a fost redactata cand a fost comunicata la dvs.

Instanta (judecatoria x ) sau ce instanta este
Dosar nr.x/x/anul
Domnule Presedinte,
Subsemnatul x in calitate de x( parat, reclamant etc.) in dosarul cu nr. x/x/anul al instantei x, solicit prin prezenta cerere, urgentarea redactarii sentintei sau deciziei ( depinde ce este) cu nr. x pronuntata de instanta x in data x, avand in vedere ca au trecut mai mult de 30 de zile de la pronuntare.
Data...
Semnatura...
Domnului Presedinte al instantei x

Cererea se depune in dublu exemplar, un exemplar ramane la instanta, iar pe cel care ramane la dvs.luati viza de primire.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Astept motivarea unei sentinte de mai bine de 6 luni.ce pot sa fac sa o urgentez?! cosmin2005 cosmin2005 Astept din 15 martie motivarea sentintei pentru a face in termenul stabilit de 15 zile apel,iar motivarea nu mai vine. Ce pot sa fac?cum pot sa constrang ... (vezi toată discuția)
In cat timp se trimite o sentinta acasa Biianca Biianca Buna ziua. as avea si eu o intrebare la dumneavoastra. pe data de 01.06.2016 am terminat un proces in care s-au dat 30 de zile de la comunicare pentru ... (vezi toată discuția)
Cerere urgentare redactare ionutgcalin ionutgcalin Buna ziua si La multi ani...Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un model de urgentare a redactari unei hotarari judecatoresti...astept comunicarea de mai ... (vezi toată discuția)