Doresc sa fac precizari suplimentare. Azi au fost in control cei de la Primarie si sau lamurit unele aspecte.
In reclamatia facuta de vecini catre Primarie se mentioneaza ca in bloc isi desfasoara activitatea o societate care nu are autorizatie de functionare si nu are acordul vecinilor.Cu toate ca apartamentele au fost vandute direct de dezvoltator, vecinii au contracte de vanzare -cumparare autentificate la notar inaintea actului meu. In actul meu de vanzare cumparare se mentioneaza ca mi se " vinde un apartament, situat la etajul 1 al blocului de locuinte, ...., avand destinatia de sediu de firma ( birouri ) ". Cei de la Primarie au verificat autorizatia de constructie si blocul are spatii comerciale la parter iar la etaj ( unde am eu birourile ) sunt spatii de locuit . Se pune intrebarea, cum ramane cu ce s-a specificat in actul notarial care totusi provoaca efecte juridice .Eu catre cine trebuie sa ma indrept in instanta ?
Reprezentantii Primariei au incheiat un proces verbal de constatare in care se mentioneaza ca soc are autorizatii emise de Reg Comertului dar nu are autorizatie de functionare. Cu toate ca in Ordonanta 99/2000 actualizata la art.3 alin 2 se mentioneaza ca este necesara autorizarea serviciilor prevazute in anexa ce face parte integranta din acest act, iar codul meu CAEN nu se regaseste in aceasta anexa,reprezentantii Primariei mi-au aratat o Hotarare a Consiliului local privind autorizarea activitatilor de pe raza municipiului Suceava in care se mentioneaza ca se elibereaza autorizatii pentru serviciile mentionate in anexa 3 a O.99/2000 precum si pentru cele prevazute in prezentul Regulament. In acest Regulament se regaseste si Codul meu CAEN.
Intrebare. Daca Ordonanata nu prevede acest cod CAEN, poate o Hotarare de Consiliu local in baza L215/2001 art.36 alin2 lit.b si alin 4 lit. e, art.45 alin 1. sa suplimenteze lista cu CODURI CAEN ? Poate fi atacata aceasta hotarare in instanta daca a fost luata in 26 aprilie 2007 ? Este constitutionala aceasta Hotarare ?
reprezentantii Primariei spun ca conform acestei Hotarari de Consiliu Local eu trebuie sa obtin autorizatie de functionare, pentru care am nevoie de acordul vecinilor care cu toate ca au declarat ca nu sunt afectati de zgomot ( fiind birouri ) nu vor da acordul deoarece nu doresc trafic de persoane pe casa scarii ce este comuna.
Ce demersuri pot face. Mi s-a dat termen ca pana pe data de 8 ianuarie 2010 sa demarez procedura de autorizare . Pot contesta acest proces verbal de constatare incheiat de catre reprezentantii Primariei ?
In Og 99-200 art.3 alin 3 lit .i se mentioneaza ca nu necesita autorizare " produsele si serviciile de piata reglementate prin acte normative speciale ". Ce inseamna acte normative speciale ?. Eu desfasor activitate de contabilitate si consultanta in domeniul fiscal , am autorizatie din partea CECCAR . Poate fi considerata o activitate reglementata de acte normative speciale ?
Multumesc pt raspunsul prompt.
Intr-adevar intrarea e comuna pe casa scarii, dar conform legii platesc utilitatile la nr de persoane angajate (care isi desfasoara activitatea in firma). Nicaieri nu scrie ca ar trebui sa platesc la trafic de clienti. Basca faptul ca avem program intre 8 si 16 iar simbetele si duminicile nu functionam.
Intre timp am studiat OG 99/2000 actualizata si am gasit acolo codurile CAEN pentru care se cere autorizatie de functionare de la Primarie(care se elibereaza dupa ce aduci acordul vecinilor stg-dreapta si sus-jos). Codul CAEN al firmei noastre de consultantza nu se regaseste in anexa la respectiva ordonantza drept pt care Primaria nu ar trebui sa imi ceara sa scot de la ei autorizatie functionare pentru punct de lucru. Precizez asta pt ca si ceilalti care au scris pe forum despre acest subiect sa stie unde sa caute pt a combate argumentele celor de la Primarie care ar vrea sa autorizeze si activitati asupra carora nu au ei nici o atributie.
Buna ziua. Reprezint o SC cu activitate de prestari servicii consultanta. Am cumparat de aprox 1 an un spatiu pt punctul de lucru a firmei, de la un dezvoltator imobiliar, intr-un bloc nou, cu un contract de vinzare cumparare in care scrie f clar ca destinatia acelui spatiu este de birou firma. Ne-am obtinut toate autorizatiile de functionare pe punct de lucru firma consultanta dar zilele trecute m-am trezit cu o reclamatie la primarie, de la unul din vecini cum ca nu i-am cerut acordul cind am deschis punctul de lucru in acel spatiu.
Intrebare: in conditiile in care nu am vazut autorizatia de constructie a dezvoltatorului, dar tinind cont ca am contract vinzare cumparare a spatiului respectiv ca birou firma (semnat de dezvoltator), si avind in vedere ca blocul era in constructie cind am achizitionat acel spatiu(nu m-am mutat ulterior) + faptul ca am hotarire judecatoresca ca pot sa imi desfasor activitatea in acel spatiu ca birou consultanta .... pot sa am probleme cu cei de la Primarie care vor veni in control daca se dovedeste ca constructorul a declarat respectivul spatiu (la momentul depunerii proiectului) ca fiind de locuinta iar mie pe contract mi-a scris ca e birou?