avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Activitate CDAVIS

Activitate CDAVIS

Hai ca asta chiar ca e nostima: m-am dus la website- ul pentru Asociatia Notarilor, [ link extern ]
si am citit lista de tari cu care Romania are tratat de scutire de supralegalizare- majoritatea sint tari europene, dar m-am umflat risul sa vad tari ca: Cuba, China, Mongolia, Coreea de Nord!!! Da, sigur, aceste tari comuniste cu dictatori pot fi luate de incredere, dar Statele Unite nu. Ce timpenie... asa ceva nici nu mi-am inchipuit... Un document legal provenit din SUA sa nu aiba validitate in Romania, dar unul de la naiba ca si Coreea de Nord sau Mongolia este recunoscut... Pacat.
Multumesc pentru sfat. Aici in State, titlul de "notar public" sau "public notary" il poate avea oricine care poate fi considerat o persoana de incredere. Se depune un juramint, si i se da o stampila, plus trebuie sa ia o clasa pe an de reciclare sau asa ceva. "Public notaries" sint de fapt martori legali la semnarea unui document. Ei nu executa documente. Documentele legale se fac la birouri de avocati ( "attorneys of law"), depinzind de tipul de avocat: legea familiei, divort, mosteniri, cumparari si vinzari de case sau cladiri comerciale, litigation, legea criminala ( criminal law), etc... De exemplu, un avocat de divort nu executa inchideri de contract de case, si vice-versa... Poate din cauza confuziei de denumiri de functii ( notar sau avocat), romanii nu accepta documente intocmite de avocati din afara tarii. Poate ca aici sint persoane care au intocmit documente si au semnat in fata unui "notar public", care in SUA nu este neaparat avocat...si de aceea documentul a fost probabil respins de avocatii din Romania... Am sa cercetez sa vad daca Statul Florida este parte de legea de la Haga. As vrea sa stiu ce inseamna "supralegalizare"...
Servus la toti. Confuzie totala cind e vorba de imputernicire acordata rudelor din Romania de catre romani din afara tarii. Cetatean roman stabilit in SUA, vrea sa acorde imputernicire unchiului din Romania in vinzarea unui apartament din Romania. Daca facem hirtia de imputernicire aici in SUA la un avocat, va fi recunoscuta in mod legal in Romania? Sper sa ne poate ajuta cineva. Multumim.