avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Activitate mikaelab

Activitate mikaelab

Buna ziua,

Va rog sa ma indrumati cu un raspuns la urmatorul caz:
am accidentat pe trecerea de pietoni o doamna in varsta, din pacate neputand evita acest lucru din cauza lipsei de vizibilitate si a ghetii de pe carosabil. Am chemat politia rutiera care a venit si a urmat procedurile de rigoare (mentionez am avut pana in 30 km/h, rezultatul alcool testului este 0). Doamna a stat 7 zile in spital dupa care a fost externata. In tot acest timp, dansa a spus ca nu are absolut nici o pretentie de la mine (si am crezut lucrul acesta doamna aratandu-se ca fiind o persoana cu mare credinta). Desigur lucrul acesta trebuie declarat in scris, in fata unui organ abilitat (politistul care s-a ocupat de la inceput de caz). In timpul cat a stat in spital doamna a primit ingrijiri si din partea mea (pur si simplu ca un gest de omenie, doamna nefiind vizitata de nimeni). Dupa ce a iesit din spital, cu greu a putut fi gasita, dar la rugamintile mele a mers cu mine la politie pentru a da acea declaratie. Odata ajunsa acolo, doamna a avut un comportament cu totul aparte de ce a fost inainte, spunand in fata politistului ca ea nu are de ce sa dea declaratie. A iesit din sediul politiei si dusa a fost.
Politistul care se ocupa de caz a mers la spital, la medicul care s-a ocupat de victima, pentru a intocmi acte cu datele referitoare la ingrijirile medicale de care a avut nevoie victima. Politistul a zis ca ne vedem in instanta. Este necesara aceasta procedura?
Victima nu vrea sa dea declaratie si, cu atat mai mult, nici sa mearga la IML -care defapt decide nr de zile de ingrijiri medicale.
Meseria mea este cea de sofer, ca atare permisul de conducere este vital pentru mine pt a-mi asigura veniturile familiei (casatorit, un copil, sotia este casnica). Cand si cum pot sa-mi recuperez permisul de conducere? Care este urmatorul pas in acest caz.
Mentionez, imi recunosc vina , dar vreau in aceleasi timp sa-mi clarific situatia, in prezent lucrurile nefiind deloc clare in ce fel vor evolua.

Va multumesc,
Dorin