Va rog sa ma indrumati cu un raspuns la urmatorul caz:
am accidentat pe trecerea de pietoni o doamna in varsta, din pacate neputand evita acest lucru din cauza lipsei de vizibilitate si a ghetii de pe carosabil. Am chemat politia rutiera care a venit si a urmat procedurile de rigoare (mentionez am avut pana in 30 km/h, rezultatul alcool testului este 0). Doamna a stat 7 zile in spital dupa care a fost externata. In tot acest timp, dansa a spus ca nu are absolut nici o pretentie de la mine (si am crezut lucrul acesta doamna aratandu-se ca fiind o persoana cu mare credinta). Desigur lucrul acesta trebuie declarat in scris, in fata unui organ abilitat (politistul care s-a ocupat de la inceput de caz). In timpul cat a stat in spital doamna a primit ingrijiri si din partea mea (pur si simplu ca un gest de omenie, doamna nefiind vizitata de nimeni). Dupa ce a iesit din spital, cu greu a putut fi gasita, dar la rugamintile mele a mers cu mine la politie pentru a da acea declaratie. Odata ajunsa acolo, doamna a avut un comportament cu totul aparte de ce a fost inainte, spunand in fata politistului ca ea nu are de ce sa dea declaratie. A iesit din sediul politiei si dusa a fost.
Politistul care se ocupa de caz a mers la spital, la medicul care s-a ocupat de victima, pentru a intocmi acte cu datele referitoare la ingrijirile medicale de care a avut nevoie victima. Politistul a zis ca ne vedem in instanta. Este necesara aceasta procedura?
Victima nu vrea sa dea declaratie si, cu atat mai mult, nici sa mearga la IML -care defapt decide nr de zile de ingrijiri medicale.
Meseria mea este cea de sofer, ca atare permisul de conducere este vital pentru mine pt a-mi asigura veniturile familiei (casatorit, un copil, sotia este casnica). Cand si cum pot sa-mi recuperez permisul de conducere? Care este urmatorul pas in acest caz.
Mentionez, imi recunosc vina , dar vreau in aceleasi timp sa-mi clarific situatia, in prezent lucrurile nefiind deloc clare in ce fel vor evolua.
Buna ziua.
Codul rutier la art. 100 stipuleaza ca:
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II -a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II -a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
b) neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate, aflati pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului;
Din pacate suspendarea permisului de conducere va ramane valabila ,dar trebuie sa insistati ca politistul ce instrumenteaza dosarul (cauza) sa o citeze pe victima pentru a da declaratii si totodata un examen la I.M.L pentru clarificarea situatiei medicale,mai ales ca are 7 zile de spitalizare.Poate aflati adresa doamnei si luati legatura cu dansa , explicatii ca fara declaratia dumneaei dosarul treneaza si poate obtineti si o declaratie de renuntare la pretentii.
Din pacate fara demersurile politiei care instrumenteaza dosarul ,dvs.nu prea aveti ce face.
Succes!
Cu respect,Alexa...
Sunt situatii in care pietonul, care traverseaza pe marcajul pietonal, nu poate fi evitat.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Accident rutier
mina2605
Am avut un accident rutier, am lovit o persoana pe trecerea de pietoni, fara nici o vatamare corporala pentru pieton si masina, trecand pe culoarea galbena a ... (vezi toată discuția)