Buna seara,
Din nefericire am fost implicat intr-un accident rutier, nu am acordat prioritate la trecerea de pietoni si am lovit o femeie rezultand vatamare corporala minora. Era noapte, neiluminat, femeia parca iesise de nicaieri alergand si ma trezesc cu ea in fata masinii, faza e ca s-a intamplat langa o trecere de pietoni. Deci oricum as da-o tot eu sunt vinovat. Ambulanta, politie, etc. Femeia a stat in spital 10 ore ptr investigare, dupa care a fost externata a doua zi. In astfel de cazuri, trebuia eliberata de catre spital o fisa de externare sau ei trimit raportul direct catre IML? Nu vreau sa ma trezesc ca daca pateste ceva ulterior sa "dea vina" pe accident. Femeia este ok, prezinta rani minore. Dosar penal tot imi va face + suspendare 3 luni. Am vorbit cu sotul dansei si am cazut de acord sa rezolvam amiabil..dupa ce da declaratia corespunzatoare ("nu am pretentii.."). Sunt oameni modesti si foarte usor influentabili de oamenii din jurul lor, nu ar fi exclus sa-mi ceara mai multi bani.. alta chestie e ca nu mai vreau sa aud de ei pe viitor. Declaratii? Din experienta dvs imi puteti prezenta o mica analiza cu "ce trebuie facut/cum sa ma comport in cazul de fata" ? Va multumesc
Trebuie sa stiti urmatoarele:
1) In cazul producerii unui accident soldat cu vatamarea corporala a unei persoane se intocmeste un dosar de cercetare penala. Cercetarile privind cauzele producerii accidentului si culpa participantilor sunt efectuate de lucratori ai Brigazii de Politie Rutiera, ServiciuL Accidente si Cercetari Penale in jurisdictia careia s-a produs accidentul.
2) Daca leziunile rezultate in urma accidentului necesita sub 10 zile de ingrijiri medicale, fapta nu este prevazuta si pedepsita de legea penala, dosarul fiind finalizat de organele de cercetare penala cu propunerea de neincepere a urmaririi penale pentru autorul accidentului si inaintat catre parchetul de pe linga judecatoria sectorului unde s-a produs accidentul.
3) Prin numarul de zile de ingrijiri medicale necesare vindecarii leziunilor nu se intelege numarul de zile de spitalizare, concediu medical etc. Numarul de zile de ingrijiri medicale necesare vindecarii leziunilor rezultate in urma accidentului este stabilit de cadrele Institutului de Medicina Legala, pe baza actelor medicale eliberate de unitatile sanitare unde au fost internate sau prezentate victimele pentru acordarea primului ajutor si dupa caz si a examinarii fizice a persoanei vatamate, coroborate cu baremul de medicina legala.
4) Victima unui accident poate depune plingere penala in termen de 60 de zile de la data la care a aflat cine este autorul accidentului. Dupa intocmirea dosarului accidentului, organele de politie instiinteaza victimele accidentelor de circulatie asupra identitatii autorului accidentului.
Daca nu v-ati lamurit inca din aceste raspunsuri si mai asteptati si altele, inseamna ca ati intrebat degeaba, iar noi ne-am pierdut timpul tot degeaba.
Raspunsurile dvs mi-au fost mai mult decat suficiente si va multumesc. Daca va puneti in postura mea ati intelege ca e firesc sa aflu cat mai multe despre caz..mai multe opinii si etc.
Nu o luati ca pe o jignire, si va multumesc mult inca o data.
Accident rutier
Oana912256
Buna ziua! As dori daca se poate sa ma ajutati cu niste lamuriri referitoare la un accident rutier. Am fost implicata intr-un accident rutier pe data de ... (vezi toată discuția)