avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna ziua! As dori daca se poate sa ma ajutati cu niste lamuriri referitoare la un accident rutier. Am fost implicata intr-un accident rutier pe data de 12.08.19, eu fiind partea vinovata, am accidentat un pieton pe trecere, in urma accidentarii pers resp a fost fost transp la spital pt ingrijiri iar ca si diagnostic fractura de tibie in urma caruria a fost operata laparoscopic si i s a pus un surub. Oarecum cu victima m am inteles si La politie victima a declararat ca mu doreste sa imi faca plangere penala,si nu doreste daune materiale de la mine si ca se indreapta spre despagubirile de la rca. Acolo la rca a fost deschis dosar pt daune. De la medicinal legala doamna a primit 60/70 zile de ingrijire. Ideea e ca acum in 12.11.19 se vor face cele 90 de zile cat am inteles ca ramane dosarul deschis. Permisul meu a fost retinut la politie iar acum eu circul cu o dovada pe care o prelungesc lunar pana la solutionarea cazului, intrebarea ar fi dupa cele 90 de zile voi fi instiintata cat timp voi avea permisul suspendat? Si intr o zi cand am fost in vizita la victima (mentionez ca pastram legatura si o vizitez, m am ocupat de tot ce a tinut de ingrijirile doamnei am dus o la fiecare control si i am platit toate cele necesare) aceasta mi a zis ca de la politie a fost sunata sa mearga sa mai ceara zile de la med legala, se poate asa ceva? Va rog sa imi spuneti ce se poate intampla daca mai cere zile de la med legala? I se mai pot acorda? Iar daca mai primeste ce se intampla cu dosarul si cu mine, permis, amenda, daca aceste zile de ingrijire trec de 90, chiar daca a declarat ca nu imi face plangere penala? Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
Oana912256, utilizator
Cel mai recent răspuns: Oana912256 , utilizator 12:08, 22 Octombrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Daca nu depune plangere in termenul legal, se dispune clasarea, daca depune si nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale sau o alta consecinta prev. la art. 194 alin. 1 c.p., se dispune clasarea.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca nu depune plangere in termenul legal, se dispune clasarea, daca depune si nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale sau o alta consecinta prev. la art. 194 alin. 1 c.p., se dispune clasarea.

A declarat cam de o luna de zile la politie ca nu doreste sa depuna plangerea penala. Mie nu mi-au luat declaratie, decat doamnei. Si daca mai merge la medicina legala si i se va mai da zile, care vor ajunge la 90 de zile sau va depasi, se ajunge in instanta? Ma scuzati ca insisit dar nu cunosc procedurile si nu stiu ce urmeaza sa se intample. Multumesc frumos pt raspuns si timpul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime ContSters390659 ContSters390659 Am fost victima unui accident rutier nedeclarat , pe trecerea de pietoni. am incheiat o intelegere verbala care nu a fost respectata. pot face plangere la 10 ... (vezi toată discuția)
Am avut un accident cu vătămare corporală (fractură de tibie) și 50 de zile de îngrijiri medicale. cine va plăti despăgubirile: eu sau asigurătorul, și cum ar fi indicat să procedez? chisraul chisraul Buna seara si multumiri ca va faceti timp sa raspundeti unor intrebari pe care le-ati auzit deja de nenumarate ori. La mijlocul lunii am fost implicat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, recent am fost victima unui accident rutier. la fata ... mitzas mitzas Buna ziua, Recent am fost victima unui accident rutier. La fata locului a venit politia si salvarea dar fiind speriat am refuzat transportul la spital. A ... (vezi toată discuția)