avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Recent am fost victima unui accident ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Recent am fost victima unui accident rutier. La fata ...

Buna ziua,

Recent am fost victima unui accident rutier. La fata locului a venit politia si salvarea dar fiind speriat am refuzat transportul la spital. A doua zi ranile nu au aratat prea bine asa ca am mers la spital unde am fost tratat corespunzator(au ramas cioburi in interior).
Dupa vizita la spital a trebuit sa declar ca ranile sunt cauzele unui accident asa ca am mers si la medicul legist unde am primit 12-14 zile de ingrijiri medicale.
Cand am deschis dosarul pentru dauna auto am fost sfatuit sa deschid si unuil pentru daune morale.
Daca pe procesul verbal primit in urma accidentului nu figurez ca fiind victima in accident, exista sanse sa primesc aceste despagubiri?
Asiguratorul a spus ca a trimis o adresa catre politie pentru a stabili cine sunt victimele acelui accident. Stiu ca am la dispozitie 90 de zile de la data accidentului sa declar accidentul ca fiind unul cu victime.
Trebuie sa fac eu asta sau din adresa trimisa de catre asigurator va rezulta asta?
Cam despre ce suma ar fi vorba pentru 12-14 zile de ingrijiri medicale?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Andreea Dana Fodor , Avocat 15:48, 24 Septembrie 2021
Buna seara,

Aveți 3 luni pentru a depune plângere prealabilă la poliție/parchet, însoțită de certificatul medico-legal (din ziua producerii accidentului). Trebuie sa o formulați dvs, nu e suficient sa trimită asiguratorul.

In principiu, fiind sub 90 zile de îngrijiri medicale, se va dispune clasarea cauzei și va fi nevoie sa sesizati instanța civilă pentru recuperarea daunelor.

Amiabil, asiguratorul v-ar putea oferi aprox 300-450 lei/zi de îngrijire medicală.

E greu de precizat cuantumul despăgubirilor pe care le-ați obține în instanță. Depinde de situația pe care o prezentați, susținută de probe.
Pentru 12-14 zile de îngrijiri medicale exista hotărâri judecătorești prin care se acordă 4500 lei, dar și cu 8000 euro.
Mai trebuie sa mai știți faptul că un asemenea proces se întinde pe o durată de aprox 3 ani.
Ultima modificare: Duminică, 19 Septembrie 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat
Multimesc pentru raspuns!
Daca aleg sa merg pe partea de proces civil, cine va plati despagubirea? Tot RCA-ul?
Cu placere!
Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime dio2016 dio2016 Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati si pe minein urmatoarea problema. A avut loc un accident de circulatie( lovire din spate). Soferul masinii lovite ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu victime liviupaun liviupaun am avut un accident auto,dar in urma lui o persoana a fost ranita,mai mult de air-bag-uri decat din accident...acum acea persoana ma ameninta ca imi va cere ... (vezi toată discuția)
Accident rutier din culpa Andrei86X Andrei86X Buna seara. As dori sa ma ajutati cu un sfat la cele de mai jos. In data de 15/05 la orele 17.00 am produs un accident din culpa (nu am pastrat distanta ... (vezi toată discuția)