avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident auto cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident auto cu victime

am avut un accident auto,dar in urma lui o persoana a fost ranita,mai mult de air-bag-uri decat din accident...acum acea persoana ma ameninta ca imi va cere multe despagubiri,pe deasupra soferul masini in care se afla victima vrea si el bani sa-si cumpere o masina noua,cu toate ca i-am dat asigurarea...ce este de facut?cum sa procedez?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: liviupaun , utilizator 13:50, 30 Ianuarie 2013
In caz ca ranile provocate au dus la emiterea unui certificat medico-legal pentru mai mult de 10 zile ingrijiri medicale, poate sa fie angajata raspunderea penala. In cadrul procesului penal firma unde avea RCA-ul valabiul, va fi obligata la plata despagubirilor in solidar cu dvs., deci nu veti plati singur.
are 5 zile de ingrijiri medicale,dar vrea despagubiri si el si soferul masini in care se afla,soferul zice ca nu vrea asigurarea si ca nu se lasa pana nu-i i-au masina noua...cum sa procedez?ajuta sa merg la el la spital?va multumesc!
Daca nu are peste 10 de ingrijiri atunci nu are alta cale decat sa introduca o actiune in civil.
Nu va avea cum sa-si cumpere o masina noua. Nu aveti de ce sa va faceti probleme atata timp cat aveti asigurare.
si in civil poate cere daune?sau cum si ce ar trebui sa fac eu?multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura despagubire victima accident rutier croivali croivali pe data de 08 08 2014 ora 16.10 ma intorceam de la serviciu impreuna cu 3 colegi unul sofer ..pe drum a avut loc un accident foarte grav soferul a pierdut ... (vezi toată discuția)
Despagubiri victime accident auto yza_teo yza_teo in urma unui accident auto in care am fost implicat eu si fiica mea am primit de la medicul legist 2 si respectiv 6 zile de ingrijiri .Ce sanse avem sa fim ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune dintr-un accident auto bytzak bytzak Buna ziua, Masina in cauza este detinuta de catre tatal meu (in acte) si in acest weekend am pus pe altcineva sa o conduca. Acesta a reusit sa o rastoarne ... (vezi toată discuția)