avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Despagubiri victime accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Despagubiri victime accident auto

in urma unui accident auto in care am fost implicat eu si fiica mea am primit de la medicul legist 2 si respectiv 6 zile de ingrijiri .Ce sanse avem sa fim despagubiti de catre soferul vinovat de producerea accidentului ?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 19:30, 6 Noiembrie 2011
Nu o sa va despagubeasca soferul vinovat ci asiguratorul sau RCA, pt toate daunele pe care vi le-a produs. Deschideti dosar de dauna la asiguratorul vinovatului.
Pana in 10 zile raspunderea penala nu poate fi angajata.Se poate incerca in civil.
Formulati cerere de chemare in judecata prin care solicitati despagubiri,
respectiv daune materiale si morale de la soferul vinovat in solidar
cu societatea de asigurare.
multumesc pentru raspuns ! Am omis din pacate sa mentionez ca ambele masini implicate in accident sunt inmatriculate in BG.,cu mentiunea ca soferul vinovat se pare ca are ceva probleme cu asigurarea.
Daca asigurarea nu e valabila, nu poate interveni fondul de protectie al victimelor strazii, dat fiind nr. mic de ingrijiri din certificat. Actiunea in despagubiri in instanta civila e singura solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri la ordinul csa 5/2010 NELUL NELUL Am avut un accident cu un ansamblu tractor-remorca neinmatriculat, nesemnalizat, ne... A inceput procesul, cercetari, expertize... Conform ordinului CSA ... (vezi toată discuția)
Daune morale accident rutier Marcel22 Marcel22 Buna ziua! Am fost victima unui accident rutier si am primit de la asigurator despagubiri pentru vatamari corporale. Pot solicita in instanta daune morale de ... (vezi toată discuția)
Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)