avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier cu victime
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier cu victime


Buna dimineata,
Va rog sa ma ajutati si pe minein urmatoarea problema. A avut loc un accident de circulatie( lovire din spate). Soferul masinii lovite a acuzat dureri in zona cervicala. Politia a deschis dosar, s-au luat probe de sange(la proba fiolei a iesit 0,00),persoana care s-a considerat vatamata a fost consultata de un doctor la urgente si i-a spus ca nu are nimic, au fost verificate si masinile din punct de vedere tehnic.Tot acest "proces" a durat circa 4 ore in care persoana vatamata s-a deplasat fara probleme.Care sunt sansele de a se deschide dosar penal pentru vatamare corporala din culpa? Daca la spital, la urgente in urma consultarii i s-a spus ca nu are nimic, mai poate venii cu alte probe? Consultul de la urgente nu este inregistrat inclusiv cu diagnosticul?

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: dio2016 , utilizator 08:29, 21 Aprilie 2016
Dosarul penal nu pare sa aibă șanse.

Va poate acționa însă în proces civil pentru daune.
De aceea va puteți înțelege amiabil.
Daca nu obtine in CML peste 90 de zile de ingrijiri medicale, fapta nu este infractiune si in dosarul penal se dispune clasarea.
Are insa dreptul sa faca investigatii suplimentare, daca ulterior medicul legist constata ca vatamarile respective au legatura cu accidentul, v-a tine cont de ele la intocmirea CML.
Multumesc pt raspuns. Pentru ce daune ma poate actiona in instanta? Atat pentru daunele materiale cat si pentru vatamarile corporale il despagubeste firma de asigurare. Este corect?
Cu multumiri,
Multumesc pt. raspuns. Nu am intesles bine, este necesar sa aiba peste 90 de zile de ingrijiri medicale? Banuiesc ca "fiind "victima unui accident de circulatie, medicul de la urgente i-a facut un control serios, iar rezultatul a fost consemnat intr-un registru. Ce vatamari in zona cervicala pot avea "efect intarziat", deoarece el timp de aprox. 4 ore cat au durat toate investigatiile politiei nu prezenta ca are vreo suferinta. La urgente ,dupa ce a fost consultat de medic a fost intrebat de politistul care s-a ocupat de caz ce a constatat medicul si eu am auzit cand i-a raspuns ca medicul i-a spus "ca nu are nimic".
Multumesc inca o data,
Oricat de "serios" ar fi controlul medical efectuat de medicul de la urgente, complicatii pot aparea oricand si este dreptul sau sa faca investigatii suplimentare.Medicul legist este cel care stabileste care este nr de zile de ingrijiri de care are nevoie pentru a se reface.Asa cum vi s-a mai spus,daca sunt mai putin de 90 de zile de ingrijiri medicale, fapta nu este infractiune si in dosarul penal se dispune clasarea. In ce privesc daunele,materiale, morale si pentru vatamarile corporale da, vor fi platite de catre asiguratorul unde dv aveati incheiata polita rca la data producerii evenimentului.

Alte discuții în legătură

Accident rutier, neprezentare la politie Maria Adi Maria Adi Buna ziua , persoana care ne a lovit intr un accident de circulatie cu víctime, nu vrea sa se prezinte la politie sa dea declaratie, sunt 50 de zile de la ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu vătămare corporală. ce recomandați: plângere penală sau să ne îndreptăm către asigurător? Balhas Balhas Buna ziua in urma cu 2 zile am fost implicat Intr un accident din care a rezultat vătămarea corporală a sotie care se afla cu mine în mașină pe locul din ... (vezi toată discuția)