Buna ziua in urma cu 2 zile am fost implicat Intr un accident din care a rezultat vătămarea corporală a sotie care se afla cu mine în mașină pe locul din dreapta ,celalalt șofer a fost vinovat de producerea evenimentului ,i s a întocmit dosar penal și i a fost reținut permisul 90 zile.
In urma accidentului mașina este cel mai probabil dauna totala ,și în plus au rezultat cheltuieli semnificative din partea mea: platforma ,inspector care a constatat starea tehnică a mașinii,pastile creme bani la doctori pentru sotie ,cheltuieli care le am platit din buzunarul meu.Sotia urmează să fie chemată la politie pt declarație și să fie întrebată dacă depune plângere împotriva vinovatului.
Am luat legătura cu vinovatul i am explicat că din cauza lui au rezultat atât vătămarea sotie plus anumite costuri fiindu mi destul de greu sa le suport,el mi a spus că să așteptăm că poate suporta asigurarea toate costurile .
Mai departe ce este de făcut?să depună soția plângere sau sa ne îndreptăm către asigurător ?VReau sa specific că nu doresc nici un bani in plus fata de cat s au cheltuit .multumesc
Aveti dreptul sa depuneti plangere, dar de principiu, daca sotia nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale, se va dispune clasarea in dosarul penal, urmand ca dvs sa va adresati instantei civile pentru despagubiri, care sunt suportate de societatea de asigurare.
Mulțumesc pt raspuns ,nu este cazul să aibă 90 de zile de îngrijiri,dar chiar daca se clasează dosarul dpdv penal ,nu se pot acorda daune pt partea vătămată?oricum pare ciudat că fiind nevinovat Intr un accident sa ai de platit anumite sume pe care greu le recuperezei
Deschideti dosar de dauna ptr auto si dosar pentru vatamare la societatea de asigurari a soferului vinovat.
Depuneti plangere penala in cauza pentru a obtine unele documente din dosarul penal.
In primele 30 de zile puteti merge la sml/inml ( daca sunteti din Bucuresti ) pentru certificat medico-legal privind vatamarea corporala.
Mulțumesc pt răspunsuri,am vb azi cu vinovatul din cate am înțeles este militar și dosarul a fost trimis la parchetul militar,daca nu depun plângere penală pot avea probleme cu asiguratorul in vederea obținerii despăgubirilor?