avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier, vătămare corporală din culpă. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier, vătămare corporală din culpă. După câte zile de îngrijiri medicale se declanșează urmărirea penală?

Bună ziua. În urma unui accident rutier petrecut pe trecerea de pietoni a rezultat vătămarea unei persoane, șoferul nu avea alcoolemie. După câte zile de îngrijiri medicale se declanșează urmărirea penala? Sunt soluții de înțelegere amiabilă? Ce riscă șoferul vinovat? Mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Valy25 , utilizator 12:26, 4 Aprilie 2019
Persoana vatamata trebuie sa aiba peste 90 de zile de ingrijiri medicale sau o alta consecinta de la art. 194 alin. 1 cod penal.
Mulțumesc dacă persoana face plângere, este același lucru?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu depune plangere, se dispune clasarea. Daca depune si nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale, se dispune clasarea.
Despăgubirile materiale și morale le acorda asigurătorul? Dacă se clasează cazul ce sancțiuni se aplica șoferului vinovat?
Va adresati instantei civile pentru despagubiri sau incercati prin negociere directa cu asiguratorul.

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victimă, 80-85 de zile de îngrijiri medicale, dosar clasat. ce mai este de făcut? AdrianaEugen AdrianaEugen Bună ziua , am si eu o întrebare. În luna Noiembrie, mama mea a fost lovita pe trecerea de pietoni de o mașină. De la IML a primit 80-85 de zile de ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu vătămare corporală. ce recomandați: plângere penală sau să ne îndreptăm către asigurător? Balhas Balhas Buna ziua in urma cu 2 zile am fost implicat Intr un accident din care a rezultat vătămarea corporală a sotie care se afla cu mine în mașină pe locul din ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni. pot obține despăgubiri de la șoferul vinovat? Desperados Desperados Pe trecerea de pietoni o masina a intrat in cea care mi a acordat prioritate si am fost aruncata.mentionez ca sunt insarcinats in 8 luni.am 2 zile de internare ... (vezi toată discuția)