avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident rutier cu victimă, 80-85 de zile de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident rutier cu victimă, 80-85 de zile de îngrijiri medicale, dosar clasat. Ce mai este de făcut?

Bună ziua , am si eu o întrebare. În luna Noiembrie, mama mea a fost lovita pe trecerea de pietoni de o mașină. De la IML a primit 80-85 de zile de îngrijiri medicale. În urma unei discuții avute astazi cu avocatul ales mi s-a spus ca dosarul a fost clasat si ca pentru a putea fi data in judecata persoana respectiva trebuie sa aiba 90 de zile. Este posibil asa ceva? Cum trebuie sa procedez de acum incolo? Ce mai este de facut? Refuz sa cred ca un om este aproape omorat si dosarul se claseaza. Ceva nu-mi miroase bine in toata chestia asta
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Va puteti indrepta pe cale civila impotriva societatii de asigurari si impotriva soferului vinovat.
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale sau alta consecinta prevazuta in art. 194 alin.1 c.p., intr-adevar, se dispune clasarea in procesul penal, fapta nefiind prevazuta de legea penala.
Aveti dreptul sa va adresati instantei civile pentru despagubiri.
Ati fost la INML cu toate documentele medicale pe care le-ati obtinut?
Zilele de ingrijiri medicale se pot suplimenta daca apar date medicale noi, complicatii, sechele etc. in raport de prima examinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controverse cu privire la vatamarea corporala din culpa conform noul cod cezarad cezarad As dori sa stiu cum raaspunde din punct de vedere penal o persoană care calcă pe trecerea de pietoni o altă persoană, iar aceasta din urmă primește DOAR ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni. pot obține despăgubiri de la șoferul vinovat? Desperados Desperados Pe trecerea de pietoni o masina a intrat in cea care mi a acordat prioritate si am fost aruncata.mentionez ca sunt insarcinats in 8 luni.am 2 zile de internare ... (vezi toată discuția)
Pieton acrosat pe trecere semaforizata Cangur Cangur Buna ziua , ma numesc Catalin si astazi 08.03.2016 am acrosat un pieton pe o trece de pietoni semaforizata , trecerea este asezata chiar la iesirea din sensul ... (vezi toată discuția)