Pe trecerea de pietoni o masina a intrat in cea care mi a acordat prioritate si am fost aruncata.mentionez ca sunt insarcinats in 8 luni.am 2 zile de internare dar ecografii nu mi pot face si nici radiografii din cauza sarcini.as putea cere acelui sofer de numai 20 de ani despagubire?
Raspunsul este,, DA,, va puteti constitui parte civila in proces.
Este important daca in momentul cercetarii la fata locului organul de cercetare va mentionat ca parte vatamata ,sau cel putin ca martor. Deoarece D-voastra va puteti constitui parte civila in proces si astfel aveti dreptul sa solicitati daune civile (fie ele morale sau materiale).
Pentru ca fapta sa indeplineasca conditiile de tipicitate ale infractiunii de vatamare corporala din culpa, ar trebui ca persoana vatamata sa prezinte una din consecintele prevazute la art. 194 alin. 1 c.p. respectiv: o infirmitate;leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale; un prejudiciu estetic grav şi permanent;avortul; punerea în primejdie a vieţii persoanei.
Intelegeti acum?
De acord .Intrebarea este ?
De unde cunoasteti D-voastra datele si probele concrete din dosar. Numai procurorul si organul de UP.cunoaste concret situatia de fapt. Daca o persoana a suferit vreo vatamare ,mai ales o gravida chiar daca nu sunt indeplinite numarul de zile de ingrijiri medicale ,parerea mea este ca nu se va impune clasarea dosarului. Poate schimbarea incadrarii juridice da, dar clasare nu cred.