Buna ziua , persoana care ne a lovit intr un accident de circulatie cu víctime, nu vrea sa se prezinte la politie sa dea declaratie, sunt 50 de zile de la accident iar politia nici macar nu a reusit sa i ia declaratia . Din primele cercetari, el a rezultat vinovat , dar omu nu vrea sa vina sa declare . Intrebarea me este :
- ce pot sa fac in cazul asta ?
- este normal ca o persoana sa refuze prezentarea la politie ? ma refer ...politia nu poate sa l aduca cu forta ?
Politia me a spus ca e grav ranit si ca nu poate , dar eu m am interesat si am aflat ca nu este adevarat . Pot sa i cer politiei sa mi arate si mié dovada care sa i justifice lipsa la citatie? Pentru ca a fost citat si nu s a prezentat .
Nu ne a dat asigurarea iar politia spus e ca trebuie sa vina omu ala sa semneze procesul verbal si pe urma sa mi dea asigurarea lui .
Multumesc anticipat .
Ramane actionarea in judecata in civil pt recuperarea daunele materiale (reparatia fierelor) si pt vatamari corporale -ziua de ingrijiri medicale e 3...400lei si zilele de ingrijiri se stabilesc de catre medicul legist .
Pe certificatul de la medicul legist cate zile de ingrijiri medicale aveti?