avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Care ar fi pașii după producerea unui accident auto ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Care ar fi pașii după producerea unui accident auto cu victimă, provocat de o persoană fără permis? Nu avem copie după actele mașinii pentru a demara procedura de despăgubire, și poliția nu colaborează cu noi

Buna ziua , am sa trec direct la descrierea situatiei pentru a nu pierde timpul nimanui .
Victima,(cumnatul meu ) mergand spre casa cu masina , la un moment dat ii apare un bmw x5 pe contrasens, la volanul careia se afla un mecanic auto fara permis auto ,ce testa masina pe strada .Mecanicul se pare ca facuse niscaiva reparatii la bmw, plecand cu demaraj si facand un fel de jaloane pentru a testa masina a pierdut controlul si a intrat cu viteza in masina cumnatului meu . Din socul produs a rezultat transportarea cumnatului meu la urgenta cu diagnostyic de fractura cervicala vertebra C7 . Cheile bmw-ului au fost date mecanicului fara permis de catre patronul service-ului in cunostinta de cauza ca mecanicul nu poseda permis auto . In toata invalmaseala a venit politia care a preluat actele ambilor soferi . dar noi ca si familie nu avem nicio copie dupa actele masinii care a produs accidentul pentru a depune la asigurarile acestuia cererea de dauna .
1. Ma intereseaza in ce conditii avem acces la dosarul accidentului si la tot continutul acestuia ?Si cum putem demara prodeura de despagubire tinand cont de situatie ,respectiv clientul a dat masina spre reparatie patronului de service iar acesta a inmanat cheile catre ,mecanicul auto fara permis ce a produs accidentul .
2.Care ar fi pasii de parcurs tinand cont de vatamarea corporala asupra cumnatului meu tinand cont ca aceasta vatamare ,va avea pe viuitor repercusiuni majore datorita bolii pe care o avea dinainte de accident respectiv spondilita ,totodata acesta este si cadru militar si s-a sesizat parchetul militar considerandu-se eveniment si avand alt statut .
3. Cum ii pot inmuia pe domnii care se ocupa de cercetare ,si aici ma refer la parghii legale ,intrucat acestia au o atitudine foarte aroganta si de scarba totala privind partile implicate in accident ,
Va multumesc si astept cu un deosebit interes un raspuns ce ne poate indruma .
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti plangere penala, scoateti CML, va constituiti parte civila in procesul penal, solicitati in scris consultarea dosarului.
Daca persoana vatamata nu are trecute in CML peste 9o de zile de ingrijiri medicale, se va dispune clasarea in dosarul penal sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.
Puteti obtine despagubiri la instanta civila sau direct de la asigurator, daca va intelegeti.
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Va multumesc pentru sfaturi si totodata trebuie sa mentionez ca datorita bolii pe care o are anterior accidentului respectiv Spondilita si din discutiile cu medicul , aceasta fractura ii va afecta toata viata de acum inainte .Posibil sa schimbe datele problemei in ceea ce priveste daunele cerute ?
Se poate depune plangerea dupa iesirea din spital ? momentan inca nu s-au finalizat investigatiile medicale ,Se asteapta efectuarea unui RMN maine dimineata in vederea evaluarii situatiei finale ,si eventualitatea unei operatii chirurgicale in caz de gravitate extrema ca urmare a accidentului.
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2018
corneldobrescu, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Posibil, dar este dificil sa facem o analiza aici pe forum, angajati-va avocat specializat si o sa beneficiati de tot suportul legal de care aveti nevoie pentru ca in final sa obtineti o despagubire echitabila, pe masura consecintelor negative cauzate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier alana27 alana27 Acum o luna de zile parinti mei au avut accident de masina,masina o conducea cumnatul meu si alaturi de el a fost nepotul meu,in spate erau parinti mei. A ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Alina mihaela1 Alina mihaela1 Buna ziua! Am avut recent un accident eram intr-un taxiu pe scaunul din fata iar masina a derapat si a intrat cu masina intrun parapet. Eu am intrat cu capul ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima danyell_crystyan danyell_crystyan in 16 decembrie 2015 am acrosat cu masina un pieton care se afla pe mijlocul drumului la 10-15 metri dupa o trecere de pietoni.precizez ca eram in afara ... (vezi toată discuția)