avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Accident rutier
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Accident rutier

Buna ziua!
Am avut recent un accident eram intr-un taxiu pe scaunul din fata iar masina a derapat si a intrat cu masina intrun parapet.
Eu am intrat cu capul prin parbriz si am 2 cusaturi in cap si plin de cicatrici.
Daca va rog frumos imi puteti da cateva sfaturi ce as putea ca sa fac in aceasta situatie am fost si la medicul legist cam odata am 9 zile de ingrijire iar pe urma trebuie sa merg iar
Cel mai recent răspuns: Consultanta Juridica , Avocat 17:40, 26 Martie 2018
Puteti solicita despagubiri de la conducatorul culpabil de producerea accidentului, care trebuie sa notifice asigurătorul RCA cu privire la cauzele și împrejurările producerii accidentului. In caz de neconformare, legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie prevede in mod expres dreptul de a fi despăgubit prin înaintarea unei cereri către o instanță judecătorească. Astfel, in condițiile în care accidentul auto produs din culpa conducătorului vehiculului asigurat s-a produs în perioada de valabilitate a contractului RCA, asigurătorul RCA acordă despăgubiri în bani pentru vătămări corporale, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial.
Depuneti plangere penala pentru vatamare corporala ; veti capata calitate in cadrul dosarului penal si apoi solicitati xerocopierea documentelor necesare deschiderii dosarului de dauna la societatea de asigurari unde are polita RCA masina in care ati fost pasager.
Mergeti la o noua examinare la sml/inml ( sa solicitati sa se specifice daca leziunile v-au pus viata in pericol ) si acest ultim document ( suplimentul CML ) il prezentanti asiguratorului , impreuna du documentele solicitate din cadrul dosarului penal.
In functie de nr de zile de ingrijiri medicale stabilite in CML puteti face o evaluare a daunelor morale! Daca veti considera ca va putem fi de folos, ne puteti contacta in privat !

Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prejudiciatul are itp expirat, poate sa faca reparatiile pe rca ? temnita temnita Buna ziua, Acu cateva zile am fost lovit destul de rau. Individul vinovat a virat stinga din directia lui de mers avind si linie continua intrind sensul meu ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca deces sssmirel sssmirel Buna ziua....Acum cativa ani am avut un accident auto. Unul din pasagerii autoturismului meu a decedat. Recent sa incheiat si procesul Am primit o condamnare ... (vezi toată discuția)