avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Despagubiri materiale si morale accident rutier pieton
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Despagubiri materiale si morale accident rutier pieton

Despagubiri materiale si morale accident rutier pieton

buna ziua!
in urma cu cateva zile am accidentat pe trecerea de pietoni, o persoana care era angajata in traversarea stazii regulamentar. victima nu avea nici o vina. vina imi apartine in totalitate, nu am observat pietonul din cauza intunericului (zona nu era iluminata), a marcajului sters si bineinteles a neatentiei.

victima a fost transportata la spital, a fost tinuta sub supraveghere in cursul noptii iar dimineata a fost externata cu mana stanga intr-o atela gipsata. a fost sa scoata certificat medico-legal in ziua urmatoare dar de la medicina legala a fost trimisa la ortopedie fiindca nu a putut prezenta un document (radiografie) care sa sustina diagnosticul. aici este loc de interpretari dar nu comentez...
urmeaza o noua evaluare iml peste 2 saptamani cand gipsul va fi dat jos. alte vatamari majore nu are, nu cred sa depaseasca 90 zile de ingrijiri medicale.
am discutat telefonic zilnic cu victima, ieri mi-a cerut o suma destul de consistenta pentru a-si retrage plangerea penala depusa la politie.
intrebari:
- in cazul unui proces civil (excluzand penalul deoarece pana in prezent nu e cazul) cine plateste eventualele daune materiale si morale? societatea la care sunt asigurat rca? sau instanta poate decide ca aceste daune sa fie achitate proportional de sofer si asigurator?
- cine va fi chemat in judecata? soferul, societatea de asigurari sau ambii?
- daca nu va fi cazul unui proces civil, cum se vor imputa cheltuielile legate de primul ajutor, transport la spital si investigatiile acordate victimei?

mentionez ca alcoolemia a fost 0,00, viteza redusa fiind dupa un sens giratoriu. conditii agravante pt sofer nu au fost.
multumesc anticipat!

Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2022
gabriel_gavrila, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:17, 28 August 2022
Cred ca va trebui sa va angajati un avocat, pentru a va ajuta in procesul/procesele dvs. De platit, va plati asiguratorul.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concluzii expertiza flavianda flavianda Sunt nedumerit cu privire la expertiza unui accident soldat cu decesul pietonului ce traversa regulamentar pe zebra. In cuprinsul expertizei se spune ca ... (vezi toată discuția)
Cerere daune materiale si morale- accident rutier larisadiana larisadiana buna; .... as avea nevoie de un model de cerere pentru daune materiale respectiv morale... in urma unui accident rutier intre un scuter pe care se afla mama ... (vezi toată discuția)
Evaluarea recuperarii medicale dupa un accident papilon papilon Am fost victima unui accident de circulatie- eu pieton nevinovat in afara partii carosabile,. . Am suferit 4 fracturi- coloana, bazin, umar, clavicula- dar ... (vezi toată discuția)