avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune de catre rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune de catre rca

Buna ziua
Am fost victima unui accident rutier pe trecerea de pietoni "vatamare corporala din culpa grava",am anexa 2 dar nu am nr de ingrijiri medicale ma pot duce la asigurari sa cer daune morale cat si materiale?Are vreo legatura daca imi retrag plangerea penala"daca sunt sub 60 de zile de ing. med."cu asiguratori rca ma pot duce in instanta cu ei fara sofer ca sa nui fac lui dosar penal etc.Fara instanta pot obtine ceva de la asigurari daune?cum?si cat as putea sa cer sa mi se acorde "dupa zilele de ingrijiri med?" Va multumesc va rog indrumatima spre ce ar fi indicat sa fac?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:52, 27 Decembrie 2009
Certificatul medico-legal va e absolut necesar, indiferent cum se acorda despagubirile pentru dvs.
Mopdalitatea de stabilire a despagubirilor e atat de diversa, atat la instante cat si platite de asigurari pe cale amiabila, incat e practic imposibil sa dam o anume suma aici.
Totul depinde de maiestria avocatului dvs. de a formula cererea, de a o motiva si sustine pentru a obtine banii ce vi se cuvin.
Un lucru e clar: pe cale amiabila, despagubirile se vor plati in 3 luni si pe care judecatoreasca in cativa ani buni .
Daca este vorba de vatamare corporala, probabil, se va ajunge la un proces penal. In cauza va fi introdus si asiguratorul. In cadrul procesului va puteti formula pretentiile privind daunele materiale si morale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni cornel_babus cornel_babus buna ziua numele meu este cornel revin cu o intrbare adresata mai demult in legatura cu un accident pe trecerea de pietoni petrecut in 27.11.2009 am primit ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe trecerea de pietoni cornel_babus cornel_babus buna ziua am si eu o intrebare in legatura cu un accident rutier pe o trcere de pietoni soldat cu vatamare corporala grava\"asa scrie in anexa 2 \"dar inca ... (vezi toată discuția)
Daune vatamare corporala GFC GFC In 07.03.2014 am avut accident auto. In urma contactarii unei bacterii din spital jud. (spitalizare in urma acc. 07.03-17.03 pe chir tor) am fost internata ... (vezi toată discuția)