avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident pe trecerea de pietoni

buna ziua
numele meu este cornel revin cu o intrbare adresata mai demult in legatura cu un accident pe trecerea de pietoni petrecut in 27.11.2009 am primit 45-50 zile de ingrijiri medicale.va multumesc pentru raspunsurile date de catre dv
Cu sofer neam inteles la o suma de bani pentru retragerea plangeri de vatamare corporala grava.
Dar am inteles ca ma pot duce la asigurari rca obligatoriu la ASTRA ASIGURARI sa cer ceva daune morale si materiale .Am anexa doi cum sa formulez o cerere de daune la ei?
Eu sunt din ploiesti si nu cunosc legislatia lor daca mati putea insoti as oferi un comision din ce vom obtine de la ei VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:13, 6 Ianuarie 2010
Ceea ce afirmati necesita cateva precizari. In primul rand, in ce mod v-ati "retras plangerea"? Infractiunea de vatamare corporala din culpa prev. de art.184 C.pen. precum si cea de vatamare corporala grava (art.182 C.pen./necesita ingrijiri peste 60 de zile), inceperea urmaririi penale incepe din oficiu, iar nu la plangerea prealabila a persoanei vatamate (singurul caz in care retragerea plangerii inlatura raspunderea penala!). In concluzie, acea "retragere a plangerii" reprezinta de fapt o posibila declaratie prin care va asumati vinovatia asupra producerii acestei fapte.
In acest caz, fiind vinovatia dvs. nu puteti solicita daune de nicaieri. Daunele (fie materiale, fie morale) reprezinta acea reparatie datorata de persoana a carei fapta culpabila a produs un prejudiciu. Deci, pe langa existenta faptei si a prejudiciului este nevoie si de existenta vinovatiei celui caruia i se pretind daunele. Cum RCA asigura soferii impotriva daunelor produse din culpa lor tertilor, este necesara existenta si dovedirea vinovatiei soferului care v-a lovit. Din afirmatia ca "v-ati retras plangerea", trag insa concluzia ca v-ati asumat vinovatia.
Reveniti cu detalii si este absolut necesara cunoasterea unor elemente ale dosarului, dar mai ales a continutului declaratiei prin care spuneti ca "v-ati retras plangerea".
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
ContSters36411, utilizator
Se pare ca cele 40-50 zile de spitalizare nu se inscriu in cele peste 60 (art.182), deci se putea retrage plangerea.Prin retragere, nu mai aveti posibilitatea solicitarii daunelor in instanta si ramane sa negociati cu asiguratorul RCA, care va fi refractar datorita declaratiei de retragere a plangerii penale.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
nucu$, utilizator
Numarul zilelor de ingrijiri medicale fiind sub 60 retragerea plangerii penale inlatura raspunderea penala. In acest caz problema daunelor va trebui rezolvata fie pe cale amiabila (???), fie printr-o actiune civila in justitie.
Revin cu un sfat mai direct:
Initiati o actiune civila, pentru a fi sigur ca veti obtine despagubirile ori prin instanta, ori direct de la vinovat, secondat in garantie de catre asigurator.
Unde-i Lege ..nu-i tocmeala!:rtfm:
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2010
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni - rca-ul poate plati daunele? LAURENTZYU LAURENTZYU revin cu noi intrebari, legate de un nefericit eveniment. un individ a lovit-o pe logodnica mea pe trecerea de pietoni. a lovit-o destul de rau. in urma ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu victime - parte vinovata ada h ada h Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: O persoana foarte apropiata a comis un accident auto (incalcase linia continua si s-a ciocnit ... (vezi toată discuția)