avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

buna seara

o cunostinta de a mea a fost implicata intr-un accident rutier, in apropierea trecerii de pietoni, victima are cateva julituri, nimic grav, s-a prezentat la spital s-au facut investigatii, a fost la politie, victima a declarat ca nu are pretentii, si ca nu vrea sa depuna plangere penala si nici sa se constittuie parte civila. Acum intrebarea mea este ce se intampla acum din cate am inteles dosarul ca fi inaintat procuraturii, poate victima sa se razgandeasca si sa ceara daune, in conditiile in care nu are nevoie de spitalizare si leziunile sunt minore; poate cumva dosarul sa ia o intorsatura penala?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 11:39, 29 Iunie 2010
daca soferul nu era sub influenta bauturilor alcoolice si s-a constatat aceasta prin etilotest repsectiv recoltare probe biologice acesta este nevinovat daca pietonul a traversat la distanta mai mare de 5 m de trecerea de pietoni neregulamentar...daca este contrar acestor 5 m si este in detrimentrul lor (daca pietonul necesita mai mult de 10 zile de ingrijiri medicale) se exercita actiunea penala din oficiu iar soferul poate primi amenda penala...depinde de ce scrie in procesul verbal al brigazii de politie rutiera...daca nu se exercita actiunea penala din oficiu se poate incepe la plangerea prealabila ceea ce presupune ca la fiecare incadrare juridica sa fie reformulata una noua.(in cazul retragerii aceasta nu mai poate fi reiterata pentru acelasi motiv,iar actiunea penala o va deschide automat si pe cea civila)...deci depinde in mare majoritate de constatarea politiei
victima nu are nevoie de ingrijiri a declarat ca nu are pretentii si ca nu vrea sa depuna plangere penala, soferul nu era sub influenta bauturilor alcoolice, victima isi poate schimba declaratia?
poate depune plangere prealabila (2 luni....din momentul in care a cunoscut fapta si pe cel ce a comis-o)....cand a curs termenul...nu mai poate depune plangere cu privire la aceeasi fapta
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2010
prosecuter_badboy, utilizator
parerea dumneavoastra care ar fi daca victima are pretentii materiale, vinovatul sa ii plateasca sau sa astepte ca instanta sa decida suma?ca acum se poate orice , dar din cate am inteles daca aceasta declara ca nu are pretentii nu se incepe urmarirea penala, este corect?

deci...daca partea vatamata cere despagubiri civile in instanta se porneste si urmarirea penala...ceea ce nu este indicat...(pedeapsa:amenda penala.cazier un an de zile) deci incercati sa tratati cu victima in cazul in care doreste despagubiri...cel mai grav puteti primi o amenda penala...SI da este corect daca a declarat ca nu are pretentii nu incepe urmarirea penala...si nici cea civila...d-voastra puteti sa va stabiliti sumele in particular

Alte discuții în legătură

Neintelegeri intre parti ale unui accident rutier fancsi fancsi sunt victima unui accident rutier de acum 6 zile pe o trecere de pietoni am fost lovita de o masina soferul respectiv nu a servit bauturi alcoolice,eu am ... (vezi toată discuția)
Notar, mediator sau politie in caz de accident de circulatie? ngs ngs buna ziua...am stat..am citit..am sunt..si am auzit \\"n+1\'\' pareri. exista speta: accident rutier pe trecere de pietoni, victima ranita usor, nicio zi de ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere, cat timp are dispozitie victima unui accident alexandru_cc2 alexandru_cc2 cat timp are la dispozitie victima unui accident de circulatie pe trecerea de pietoni sa depuna plangere penala impotriva autorului? (vezi toată discuția)