sunt victima unui accident rutier de acum 6 zile pe o trecere de pietoni am fost lovita de o masina soferul respectiv nu a servit bauturi alcoolice,eu am primit 8 zile ingrijiri medicale la domiciliu nusunt prea bine,la politie declaratia mea este deschisa la capitolul pretentii cu o suma de bani dar soferul nu apare sub pretextul ca nu e in localitate .ce se poate face daca nu ne intelegem si cat timp am la dispozitie sa actionez
Aveti la dispozitie 60 de zile din momentul in care s-a produs accidentul si cunoasteti persoana care a condus autoturismul sa depuneti o plangere prealabila pentru vatamare din culpa.
Depuneti o astfel de plangere la parchet sau la politie si atasati copie dupa certificatul medico legal precum si copii ale tuturor documentelor care atesta platile pe care dvs le-ati facut pentru recuperare (bilete transport sau bonuri benzina la medicina legala sau spital, retete si trimiteri medicale, etc).
Ulterior, in masura in care pretentiile dvs sunt acoperite financiar va puteti impaca cu autorul accidentului.
Daca nu veti fi multumita lasati orgenele de urmarire penala sa finalizeze ancheta si, eventual, sa trimita dosarul in instanta.