avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

Am avut un accident rutier, am lovit o persoana pe trecerea de pietoni, fara nici o vatamare corporala pentru pieton si masina, trecand pe culoarea galbena a semaforului. Nu am primit de la politie un exemplar din pv de cercetare. Nu era normal sa primesc si eu un exemplar? Nu stiu articolele mentionate in pv si nu stiu exact ce trebuie sa fac pentru a obtine neinceperea urmaririi penale in cazul in care victima nu are nici o vatamare dupa cum a rezultat in urma examinarii medicale la spital. Trebuie sa obtin o declaratie de la victima? Daca da ce fac cu ea? Am primit dovada de circulatie pentru 15 zile. Cum si daca se poate prelungi? Am inteles de la politie ca permisul a fost suspendat pentru 90 zile.
Ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:59, 7 Octombrie 2010
Nu deschideti alte topicuri , continuati intrebarile care le aveti in acesta . Daca nu vi s-a raspuns in scurt timp de la postarea mesajului , asta nu inseamna ca nu vi se va raspunde .Trebuie putina rabdare ;) .

Eu va raspund urmatoarele :

Ptr a fi infractiune , partea vatamata trebuie sa aiba peste 10 zile de ingrijiri medicale acordate de IML . Daca spuneti ca nu are , politia va face propunere procedurala catre parchet de " neincepere a urmaririi penale " . Nu aveti nevoie de nicio declaratie de la persoana vatamata daca medicina legala a transmis politiei ca aceasta nu are nevoie de nicio zi de ingrijire medicala .
Permisul vi s-a retinut pe baza de dovada . Ca sa puteti prelungi dovada pana procurorul va emite rezolutia de Neincepere , trebuie sa va adresati acestuia cu cerere ptr a vi se prelungi dreptul de conducere . Dupa solutionarea dopsarului penal , permisul de conducere va fi suspendat pe 90 de zile .
Oricum , mergeti la unitatea de politie care se ocupa de cazul dvs si interesati-va de mersul cercetarilor .
Am inteles, dar dela politie mi-a spus de declaratia victimei. Am sa-i mai intreb o data pe ei.
Sunt cazuri in care impactul cu victima ce traversa strada pe trecerea pentru pietoni nu se putea evita de catre conducatorul auto. Daca va incadrati in aceasta situatie si in cazul in care permisul de conducere va va fi suspendat depuneti contestatie la judecatoria la care este arondat locul faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident fara victime, neacordare prioritate tafalanvaleriu tafalanvaleriu daca am avut permisu luat pentru depasire pe linia continua in aprilie 2011,si acum nu am acordat prioritate si am facut accident fara victime,si mi sa ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis napoleonul napoleonul Salut, ma lamuriti,va rog,intr-o problema. Acum 2 luni a avut loc un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unui pieton. La manevra de mers inapoi,pt ... (vezi toată discuția)
Neacordare prioritate trecere pietoni, vatamare corporala Cosminthz Cosminthz Buna seara, Din nefericire am fost implicat intr-un accident rutier, nu am acordat prioritate la trecerea de pietoni si am lovit o femeie rezultand vatamare ... (vezi toată discuția)