avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Salut,
ma lamuriti,va rog,intr-o problema. Acum 2 luni a avut loc un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unui pieton. La manevra de mers inapoi,pt a parca,a fost acrosat un pieton care s-a dezechilibrat si a cazut pe genunchi,avand nevoie de 15 zile de recuperare. Permisul a fost retinut din acea zi,mai bine de 2 luni,dar s-a eliberat dovada cu drept de circulatie,acum procurorul a dat NUP,dar cica cei de la Inspectorat decid daca se suspunda permisul sau se va restitui. E caz de suspendare a permisului? Cat timp se va suspenda? Eu stiam ca pt manevra de mers inapoi nu se suspenda,dar altii zic ca se suspenda si asa,ca si daca esti baut sau la neacordare de prioritate. Daca se va da decizia de suspendare aceasta se poate ataca la judecatorie,nu?
Cel mai recent răspuns: napoleonul , utilizator 22:42, 16 Iunie 2010
daca s-a dat nup, cei de la circulatie pot intocmi un proces verbal de contraventie, cu retinerea permisului, care intradevar poate fi atacat cu plangere contraventionala.
art.103 (1) lit c) din OUG "pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce"

Dar ce nu prea inteleg e ca daca nu s-a dat nici un fel de amenda atunci sau pana acum,se poate da acum amenda? Iar suspendarea permisului e prea mult,zic eu. Avand in vedere ca nu s-a depus vreodata vreo plangere,au fost 15 zile de ingrijiri,victima nu a avut nici o pretentie (plus ca era si bauta si pe strada,dar e zona rezidentiala).
termenul de precriptie ptr aplicarea sanctiunii curge de la data NUP.
restul aspectelor trebuie dovedite - betia victimei, etc.
rezolutia procurorului de nup,cam in cat timp se comunica? am vorbit cu prcurorul pt prelungirea dovezii de circulatie,dar a zis ca a trimis deja rezolutia lui,dar de o sapt inca nu am primit nimic. mi se va trimite si mie si politiei,nu? Iar faptul ca victima(pieton) a fost bauta,e dovedit la probele prelevate de politie dupa momentul accidentului; poate nu conteaza prea mult,dar totusi un om baut nu are acelasi echilibru ca si unul treaz,iar de lovit nu a fost lovita victima,doar atinsa/acrosata si a cazut pe genunchi. dar acum o sa se incurce in stiinte politia centrala cu cea locala si cu procuratura,iar pt a se face cat decat dreptate trebuie apelat la judecatori si multe alt timp irosit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis suspendat 103/1/c Teodorrr14 Teodorrr14 Buna ziua, Eu am permisul suspendat in baza articolului 103/1/c, dupa un accident cu victima (s-a dispus NUP, ptr ca lipsea plangerea). Pe dovada ... (vezi toată discuția)
Accident rutier mina2605 mina2605 Am avut un accident rutier, am lovit o persoana pe trecerea de pietoni, fara nici o vatamare corporala pentru pieton si masina, trecand pe culoarea galbena a ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis de conducere dupa accident cu vatamare corporala jorge jorge Buna ziua. Am o mare nedumerire legata de suspendarea permisului de conducere dupa un accident cu vatamare corporala, care se va incheia prin NUP(mai putin ... (vezi toată discuția)