avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuperare permis de conducere dupa accident cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuperare permis de conducere dupa accident cu vatamare corporala

Buna ziua.

Am o mare nedumerire legata de suspendarea permisului de conducere dupa un accident cu vatamare corporala, care se va incheia prin NUP(mai putin de 60 de zile de ingrijiri medicale pentru victima si ne-am impacat).

Imediat dupa accident mi s-a eliberat o dovada cu drept de circulatie pentru 15 zile. Dupa expirarea ei, stiu ca as fi avut dreptul sa fac o cerere la procuror pentru prelungirea dovezii cu inca 30 de zile pana la incheierea cazului. Ascultand de spusele ofiterului care s-a ocupat de caz, anume: perioada de suspendare a permisului va fi de 3 luni, iar daca nu ceri dovada de circulatie dupa expirarea dovezii initiale de 15 zile, se iau in calcul si zilele cat ai stat fara drept de circulatie pana la inchiderea cazului.

Astazi am aflat alta varianta care m-a desumflat complet: perioada de 3 luni de suspendare incepe dupa ce procurorul hotaraste Neinceperea Urmaririi Penale si se inchide dosarul, iar zilele pe care le-am stat fara dovada de circulatie nu se iau in calcul.

Sper sa ma fi facut inteles, ca tare-as vrea sa stiu adevarul.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cameliaagafia , utilizator 07:56, 23 Septembrie 2016
La ce data a avut loc evenimentul?
Pana acum nu ati beneficiat de prelungirea dovezii deloc?
S-a incheiat dosarul de cercetare pt. vatamare, s-a pronuntat deja Parchetul?
Accident cu vatamare corporala si ati avut drept de circulatie ?
Mihai S.R. a scris:

Accident cu vatamare corporala si ati avut drept de circulatie ?


Da, personal am avut acest caz, si am prelungit cate 30 de zile, important este cand a avut loc evenimentul, pentru ca dupa un an de la data savarsirii accidentului, ( normal 6 luni daca fapta nu este urmarita penal), fapta este prescisa, daca se intocmeste PV.
Varianta adevarata este cea pe care ati aflat-o ulterior, adica dupa ce procurorul va pronunta NUP, abia de atunci curge termenul de 3 luni. In timpul urmaririi penale puteati prelungi dovada cu cate 30 de zile, cu cerere la procuror.(V-a cam dus de nas ofiterul sa nu faceti cerere.)
Mult succes.
av. M.Hornea
Accidentul a avut loc in data de 12.01.2010. Pana acum am avut o dovada de circulatie de 15 zile, care a expirat pe data de 27.01.2010 si pe care n-am mai prelungit-o(urmand spusele ofiterului...)

Parchetul inca nu s-a pronuntat, dar verdictul va fi NUP.

Alte discuții în legătură

Permis retinut, dar nu suspendat! andreiutzul andreiutzul Buna ziua, sunt nou pe aici si nu stiu daca s-a mai discutat problema asemanatoare cu a mea pe aici, desi am citit destule topicuri. Problema este ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis napoleonul napoleonul Salut, ma lamuriti,va rog,intr-o problema. Acum 2 luni a avut loc un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unui pieton. La manevra de mers inapoi,pt ... (vezi toată discuția)
Restituirea permisului de conducere in caz de accident cu victima Flori1609 Flori1609 Buna seara! In data de 17-11-2019 am fost implicat intr un accident rutier minor (avand o victima) politistul mi a spus ca imi ia permisul de conducere si imi ... (vezi toată discuția)