avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut, dar nu suspendat!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut, dar nu suspendat!

Buna ziua, sunt nou pe aici si nu stiu daca s-a mai discutat problema asemanatoare cu a mea pe aici, desi am citit destule topicuri.
Problema este urmatoarea:
In data de 03.10.2008 am avut un accident cu victima, in sensul ca am atins un pieton cu oglinda la trecerea de pietoni. In urma incidentului victima s-a ales cu leziuni la mana, mai concret si-a rupt mana. Ofiterul venit la accident mi-a spus ca mi se va intocmi dosar penal pana la solutionarea cazului si mi-a dat dovada cu drept de circulatie 15 zile. Pe dovada este mentionat ca mi s-a RETINUT permisul de conducere pentru perioada cercetarilor. M-am inteles cu victima, am fost si am scos certificat medico-legal ca asa mi-au spus cei de la rutiera ca e obligatoriu sa-i scot. Pe certificat au fost trecute 55-57 de zile de ingrijiri medicale, deci m-am incadrat la "vatamare corporala din culpa" (sub 60 zile) si am primit acasa Rezolutie de neincepere a urmaririi penale.
Nestiind si nefiind informat despre ce am de facut pentru recuperarea permisului...am asteptat sa treaca 90 zile de la data expirarii dovezii si am fost la biroul RESTITUIRI PERMISE. aici mi-au spus ca trebuia sa dau examen (13 din 15) si daca nu l-am dat...se mai prelungeste cu 30 zile. am asteptat inca 30 zile dupa care m-am dus din nou. Stupoare! m-au pus sa fac o cerere la comandant prin care sa cer restituirea permisului, la care am anexat dovada si rezolutia de neincepere a urmaririi penale si mi-au spus sa revin dupa 10 zile lucratoare, timp in care se va lua o decizie...si m-au explicat ca permisul meu a fost doar RETINUT in vederea cercetarii accidentului si nu SUSPENDAT! deci dupa ce am asteptat 4 LUNI, acum astept o decizie .... care va fi probabil suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 90 zile, aici incadrandu-se fapta. Greseala mea a fost ca nu m-am dus cu rezolutia de NUP de indata ce am primito acasa?? Daca aici am gresit si am asteptat degeaba 4 luni.... cei de la rutiera imi vor aplica sanctiunea de 90 zile dupa cele 10 zile lucratoare in care trebuie sa ma prezint pentru aflarea deciziei? sau perioada se scurge incepand cu data hotararii definitive si irevocabile de NUP? mentionez ca rezolutia de NUP am primito acum vreo 2 luni..nu stiu exact data ca am anexato la cei de la restituiri. ce ar trebui sa fac in continuare pentru a-mi recupera cat mai repede permisul? sunt din Iasi si sunt satul de comoditatea celor de la rutiera care paseaza treaba de la unul la altul si nici unul nu-ti da nici o informatie concreta sau sa aiba rabdarea sa-ti explice ce pasi ar trebui sa urmezi...sa nu mai punem la socoteala faptul ca nu au nici macar un site pe care te poti interesa (de fapt au dar e in constructie de prea mult timp)... Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: saxx , utilizator 10:09, 4 Martie 2009
Nu ne ati spus daca ati luat examenul.In situatia in care l-ati promovat permisul vi se poate elibera in aceeasi zi nu va mai exista o alta perioada de suspendare
initial nu stiam ca trebuie sa dau examen si am crezut ca iau permisul dupa 90 zile...iar la restituiri nici nu s-au uitat pe dovada sa vada despre ce e vorba si au spus ca daca nu am dat examen se mai prelungeste cu 30 zile...si sa vin in a 121-a zi de la expirarea dovezii. si cand am fost dupa 121 zile..dupa cum am povestit si mai sus..miau spus sa vin dupa 10 zile lucratoare (luni, pe 16 februarie).
In concluzie ce ar trebui sa fac? examen nu cred ca mai pot da...ca din cate am inteles se poate da in maxim 3 luni dupa epirarea dovezii...si oricum dovada de RETINERE e anexata la cererea de restituire impreuna cu rezolutia de NUP, ambele in original.
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2009
andreiutzul, utilizator
nu are nimeni idee ce ar trebui sa fac in continuare pentru a-mi recupera permisul cat mai repede?
se apropie sfarsitul celor 10 zile lucratoare in care mi s-a spus sa ma prezint si inca nu stiu ce sa fac...am nevoie de permis! va rog dati-mi un raspuns! va multumesc!
au trecut de ceva timp cele 10 zile lucratoare si inca nu s-a luat o decizie. Cei de la restituiri miau spus sa ma duc in audienta la comandant, iar un alt agent mi-a spus ca dupa luarea deciziei..care va fi cel mai probabil de suspendare pt 90 zile a permisului... va trebui sa astept alte 3 luni..si sa dau si testarea.... deja am asteptat 5 luni...in care puteam sa conduc linistit cu grefa de la procuror (sau ceva de genu). ce pot face sa se ia mai repede o decizie? poate pana la vara am si eu carnet :sorry:

Alte discuții în legătură

Accident burlacu_ burlacu_ nu am respectat indicatia indicatorului de circulatie STOP, provocand un accident de circulatie fara victime, nu au fost plangeri, dosarul a fost clasat mi s.a ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime , 90 de zile suspendare? Razvandj Razvandj In 2011 am avut un accident auto datorita neadaptarii vitezei in curba care s-a soldat cu vatamarea corporala a ocupantilor masinii pe care am lovit-o (3 la ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis de conducere dupa accident cu vatamare corporala jorge jorge Buna ziua. Am o mare nedumerire legata de suspendarea permisului de conducere dupa un accident cu vatamare corporala, care se va incheia prin NUP(mai putin ... (vezi toată discuția)