avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victime , 90 de zile suspendare?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victime , 90 de zile suspendare?

In 2011 am avut un accident auto datorita neadaptarii vitezei in curba care s-a soldat cu vatamarea corporala a ocupantilor masinii pe care am lovit-o (3 la numar).

Cei 3 au primit sub 10 zile spitalizare dar au facut plangere ulterior. Am primit hotararea de neincepere a urmaririi penale iar cand am dus la politia rutiera dosarul, dupa 10 zile, mi s-a comunicat ca-mi va fi suspendat permisul 90 de zile fara drept de a da examen deoarece il mai avusem suspendat o luna in perioada procesului.

Vreau sa va intreb acum, se poate face ceva? Suspendarea a fost cu mai mult de un an in urma, nu ar fi trebuit sa se prescrie? Exista vreo modalitate in care imi pot lua permisul mai repede sau chiar inapoi? #-o

Cel mai recent răspuns: Razvandj , utilizator 14:44, 18 Iulie 2012
OUG 195 este clara si nu lasa loc de interpretari. Daca fapta nu este infractiune atunci se va suspenda permisul ptr 90 de zile. prescriptia incepe dupa emiterea NUP
nu veti lua permisul mai devreme de cele 90 de zile.
Pai mie mi-au zis cei de la politie ca suspendarea incepe de la data depunerii NUP la ei, adica 10.07 , ca asa mie mi-ar conveni din moment ce pe rezolutie este data 11.06 , mai stau doar 2 luni. Mulumesc mult pentru ajutor.
suspendarea incepe de la data emiterii dispozitiei sefului IPJ. verificati data emiterii acestui act administrativ.
Multumesc, am sa ma interesez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat in baza art. 106 alsalieri alsalieri Buna ziua! In urma accidentului produs in data de 27 dec 2009 mi-a fost retinut permisul pana la solutionarea procesului de NUP. Mi s-a dat NUP in data de 4 ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis de conducere după autovătămare MrSarakuz MrSarakuz În luna mai acestui an am provocat un accident rutier pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum. Carosabilul era umed, din cauza supravirării și ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis de conducere în urma accidentului rutier MrSarakuz MrSarakuz În luna mai acestui an am provocat un accident rutier pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum. Carosabilul era umed, din cauza supravirării și ... (vezi toată discuția)