avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuperare permis de conducere în urma accidentului ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuperare permis de conducere în urma accidentului rutier

În luna mai acestui an am provocat un accident rutier pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum. Carosabilul era umed, din cauza supravirării și acvaplanării am lovit parapetele metalic. Menționez că accidentul s-a soldat doar cu accidentarea mea, nici o altă persoană nu a fost implicată, doar pagube materiale. La locul accidentului a venit ambulanța și poliția. Mi s-a deschis dosar penal pentru vătămare din culpă. Acum am aflat că mi s-a dat clasare, ce-i drept încă nu am primit nimic prin poștă.
Am următoarele întrebări:
1) Conform art. 103 din OUG 195/2012 se suspendă dreptul de conducere pentru 90 de zile dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce. E valabil și în cazul autoaccidentării? Menționez că neadaptarea vitezei la condițiile de drum nu face parte din contravenții pentru care se suspendă dreptul de conducere. O să-mi fie suspendat permisul pentru 90 de zile?
2) Trebuie să aștept 20 de zile conform art. 339 alin. C din CPP?
3) Permisul îl pot obține doar dacă mă prezint personal la Poliția Rutieră și depun cererea conform Anexei 8? Nu primesc prin poștă?
4) Trebuie să susțin testul „13/15”?
Vă mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2019
MrSarakuz, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare permis de conducere după autovătămare MrSarakuz MrSarakuz În luna mai acestui an am provocat un accident rutier pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum. Carosabilul era umed, din cauza supravirării și ... (vezi toată discuția)
Am primit decizia de nup de la parchet, la ce sa ma astept in continuare? printesaL printesaL acum citeva zile am primit decizia Parchetului de NUP, in dorasul intocmit de politia rutiera (de la politie a plecat propunerea de NUP) decizia primita ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 180 de zile in baza art 48 oug 195/2002 GoldenLiar2 GoldenLiar2 Buna ziua, Vin la dumneavoastra cu o intrebare destul de clara, dar sunt extrem de stresat pe tema asta. Am avut in Decembrie un accident rutier care s-a ... (vezi toată discuția)