avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am primit decizia de NUP de la parchet, la ce sa ma ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am primit decizia de NUP de la parchet, la ce sa ma astept in continuare?

acum citeva zile am primit decizia Parchetului de NUP, in dorasul intocmit de politia rutiera (de la politie a plecat propunerea de NUP)
decizia primita impreuna cu o cerere, dovada data de politie dupa accident (mai 2009) si copie dupa ultima prelungire a dreptului de circulatie le-am depus la ghiseul specializat din cadrul politiei rutiere
intrebarea mea este : care ar putea fi decizia politiei rutiere in cazul in care accidentul a fost cauzat de neadaptarea vitezei la virajul la 90 grade, care a condus la intrarea pe contrases si accidentarea unui alt autoturism, avand in vedere ca marcajul dintre sensurile de circulatie nu era refacut (deci incert), iar viteza estimata de mine era cu circa 15-20 km/h mai mare decit limita de viteza de pe sectorul respectiv de drum
Cel mai recent răspuns: printesaL , utilizator 23:21, 10 Ianuarie 2010
Vezi art. 103 al.1 lit.c din OUG 195/2002, cu modif. si complet. ulterioare
in finalul art.103 alin.1 lit.c scrie ca 90 zile daca "fapta conducătorului de autovehicul a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice.... dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce ", ceea ce ar fi valabil pt incadrarea actiunii mele la art.101 alin.3 lid.d, dar marcajul dintre sensurile de mers nefiind vizibil (pe acel sector de drum fiind 3 benzi de ciculatie), consider ca ma incadreaz la art.101 alin.1 pct.16 - "nerespectarea regulilor privind circulaţia pe benzi"; si pct. 9. "nereducerea vitezei în cazurile prevăzute de regulament" - pentru care nu se suspenda permisul.
in procesul verbal intocmit de politist a specificat faptul ca marcajul rutier era sters - deci pot spune ca ma deplasam intre benzile de circulatie nu neaparat pe contrasens ............evident ca va ramine la interpretarea comandantului care analizeaza dosarul
asta e parerea mea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare permis de conducere după autovătămare MrSarakuz MrSarakuz În luna mai acestui an am provocat un accident rutier pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum. Carosabilul era umed, din cauza supravirării și ... (vezi toată discuția)
Benzi de circulatie si randuri cyan cyan acum doua zile era sa raman fara permisul de conducere pentru depasire. \\"era\\" ptr ca dupa indelungi :worthy: , :(( si argumente din regulament m-am ales ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis de conducere în urma accidentului rutier MrSarakuz MrSarakuz În luna mai acestui an am provocat un accident rutier pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum. Carosabilul era umed, din cauza supravirării și ... (vezi toată discuția)