pe data de 15.10 am avut un accident cu vatamare corporala a doua persoana, mentionez ca se aflau in masina cu care am intrat in coliziune, vina a fost a mea (neacordare de prioritate). La momentul accidentului mi-a fost evident retinut permisul si am primit o dovada de 15 zile, cu o saptamana in urma m-am prezentat la politie cu cei 2 care au dat declaratie in fata politistului ca nu doresc sa se constitue parte civila in proces,etc...este o declaratie tip . Politistul mi-a zis ca a 2-a zi va trimite dosarul catre judecatorie si eu sa astept acasa NUP.
Doresc sa stiu daca procurorul poate da alta rezolutie decat NUP in acest caz avand in vedere ca m-am impacat cu persoanele vatamate?
Cum pot obtine pana la primirea acelei hartii dreptul de a circula, politistul a fost destul de vag, a zis ca s-a schimbat legea si ca trebuie sa ma adresez procurorului ptr eliberarea unei noi dovezi, eu sunt din Bucuresti si accidentul a avut loc la Medgidia, este greu sa ma deplasez ptr orice hartie la Medgidia/Constanta
Dupa primirea acelei hartii ma pot duce sa dau acel examen sa pot reduce contraventia de la 90 la 30 de zile?
Politia propune, dar decizia apartine procurorului. Acesta poate dispune completarea cercetarilor Personal nu mi se pare corect ca o persoana prin neacordarea prioritatii in urma careia se produce un accident cu vatamarea a doua persoane sa scape numai cu suspendarea permisului pe 30 zile (am in vedere posibilitatea reducerii duratei suspendarii la 30 zile).
ing. Ioan Ciobanu
Potrivit noii reglementari(OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice), la cererea titularului permisului de conducere retinut, procurorul care efectueaza urmarirea penala sau exercita supravegherea cercetarii penale ori, in faza de judecata, instanta de judecata investita cu solutionarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulatie, cu cate cel mult 30 de zile, pana la dispunerea neinceperii urmaririi penale, scoaterii de sub urmarire penala ori incetarii urmarii penale sau, dupa caz, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
Dvs. sunteti cercetat pentru savarsirea infractiunii de " vatamare corporala din culpa" , caz in care poate fi retrasa plangerea prealabila sau partile se pot impaca.
deci sa inteleg ca eu trebuie sa fac o cerere de prelungire a dovezii catre procuror, cat despre cei pe care i-am accidentat nu au stat decat cateva ore in spital pentru investigatii, si pentru cele cateva ore am fost nevoit sa platesc 7000 ron pentru retragerea plangerilor (pentru a nu fi nevoit sa stau prin tribunale), vina a fost a mea...si nu are rost sa explic circumstantele in care a avut loc accidentul.
eu doresc sa stiu daca are rost sa vorbesc cu un avocat pentru urgentarea rezolvarii situatiei, jobb-ul meu depinde in mare masura de permisul de conducere.
dati-mi mai multe detalii va rog, deci din punct de vedere juridic sa zic ca este rezolvat, eu doar doresc sa urgentez sosirea NUP-le, in baza acestei hartii pot redobandi si eu permisul mai repede, pot vi ajutat in aceasta situatie sa decurga mai repede procedura?
Permis auto
Andrei 199
Bună ziua, prin luna mai cred, am avut un accident rutier din vina mea, neacordare de prioritate intr.o intersectie, am avut dosar penal, am luat dovada de la ... (vezi toată discuția)