avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu victima

Buna seara.Am avut un accident rutier cu victima in data de 29.04.2013.Victima a suferit julituri si a fost dus la uregenta unde a stat 4 ore si a primit medicamente pntru 5 zile.Eu fiind de vina,neacordare de prioritate,mi s-a retinut permisul si pe dovada scrie "dosar penal".Victima nu doreste sa mearga la Rca,Motocicleta dansului suferind avarii.Victima insista sa il despagubesc Eu.Intrebarea este daca poate fi deschis dosar penal?Victima nu a scos inca certificat medico legal.Un sfat?Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:36, 11 Iunie 2013
dosar penal se deschide intotdeauna ptr. accidente cu vatamare din culpa.
daca victima nu doreste sa mearga la asigurator este problema ei.
obligatia dvs. este sa ii inmanati asigurarea RCA daca o aveati valabila la momentul producerii accidentului.
daca ingrijirile medicale din certificatul medico-legal sunt sub 10 zile este inlaturata raspunderea penala ramand partea de despagubiri materiala si eventual morale pe care le poate solicita victima iar acestea vor fi acoperite de catre asiguratorul RCA.
procurorul poate da o rezolutie de NUP iar permisul va fi suspendat ptr o perioada de 90 de zile.

oug195
Art.103. - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier usor. va rog, dati-mi un sfat niculina25 niculina25 Buna ziua.Din pacate saptamana trecuta in timp ce treceam cu masina intr o localitate chiar in apropierea trecerii de pietoni o minora,a iesit rapid din ... (vezi toată discuția)
Accident la trecerea de pietoni - victima doreste o suma mai mare de bani bm41 bm41 in data de 25ale lunii circulam pe un bulevard in localitatea unde domiciliez.la o trecere de pietoni,am orpit,in fata mea aflandu-se un alt autoturism care ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala bogdan2478 bogdan2478 buna ziua.in 2010 am produs un accident de circulatie,in urma caruia am accidentat o persoana.dupa 3 ani am reusit sa ma inteleg cu victima,iar acum s-a ... (vezi toată discuția)