avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident la trecerea de pietoni - victima doreste o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident la trecerea de pietoni - victima doreste o suma mai mare de bani

in data de 25ale lunii circulam pe un bulevard in localitatea unde domiciliez.la o trecere de pietoni,am orpit,in fata mea aflandu-se un alt autoturism care acorda prioritate.mentionez ca ma aflam pe banda a 2-a,pe prima banda aflandu-se un alt autoturism.dupa ce autoturismul din fata s-a pus in miscare am facut si eu acelasi lucru.cel din dreapta mea fiind tot oprit.in mom in care am ajuns in dreptul zebrei m-am trezit cu o pers de sex feminin ca se sprijinea de capota masinii.in acel mom n-am realizat de unde a aparut.
am oprit imediat masina,am mers la ea s-o ajut sa mergem la spital pt ingrijiri in caz de nevoie.ajuns la spital impreuna cu sotul ei...ea fiind preluata de un echipaj al salvarii care din intamplare s-a aflat in zona toata operatiunea de preluare nedurand mai mult de 30 de sec.....in urma investigatiilor s-a constatat ca fata nu are decat o echimoza la nivelul soldului si nk mai mult.tot atunci am aflat ca este gravida.......ca se afla cu sarcina la termen......ca sarcina nu are nici cea mai mica prbl.personalul medical au solicitat internarea in urma faptului ca ea trebuia sa nasca si doreau s-o tina sub observatie macar 24 de ore.in acest tp cei de la urgenta au solicitat un echipaj de politie care a ajuns in scurt tp la spital.am efectuat testul cu ap etilotest unde rezultatul a iesit negativ.......am facut expertiza tehnica a masinii la un service autorizat unde s-a constatat ca masina se afla in stare buna atat tehnic cat si sub aspect vizual.....am mers la politie unde am dat declaratie despre ce s-antamplat.......cand dupa toate astea am mers la spital sa ma interesez de starea fetei am aflat cu stupoare ca ea a dat semnatura pe propria raspundere ca nu doreste internarea.am mers la sotul ei acasa de unde am plecat impreuna catre localitatea unde se aflau parintii ei.
pe drum am cazut de acord asupra faptului ca nu are nici o pretentie.recunosc ca i-am dat 450 ron ca o recompensa a sperieturii trase .la ea acasa a scris o declaratie de mana cu martori prin care spune ca nu doreste sa emita nici un fel de pretentie de ordin moral sau material.mentionez ca in mom nefericitului eveniment carosabilul era umed iar eu nu aveam o viteza mai mare de 15-20 km/h.problema este ca acum doreste o suma mai mare.luni ar trebui sa merg cu ea la medicul legist pt un control.intrebarea mea este ce ar trebui sa fac......cum sa procedez pe mai departe si la ce ar trebui sa m-astept in continuare.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:11, 30 Mai 2012
in primul rand, in caz de accident cu victime se cheama politia

Art.77. – (1) Conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.
(2) Orice persoană care este implicată sau are cunoştinţă de producerea unui accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, precum şi în situaţia în care în eveniment este implicat un vehicul care transportă mărfuri periculoase este obligată să anunţe de îndată poliţia şi să apeleze numărul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112, existent în reţelele de telefonie din România.
(3) Este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.

in al doilea rand cine v-a pus sa faceti expertiza la masina?

in al treilea rand nu aveti ce cauta dvs. cu ea la medicul legist ptr control.

din moment ce a plecat pe semnatura din spital inseamna ca si-a asumat responsabilitatea oricaror eventuale urmari ale accidentului. ce mai cauta la medicul legist?

intelegerea privind neemiterea de pretentii materiale sau morale trebuia sa fie facuta la notariat. mai mult ca sigur ca nu va recunoaste nici suma de 450 lei primita. daca va mai solicita daune le poate obtine de la asiguratorul RCA .

in continuare va puteti astepta la solicitarea altor sume care sa compenseze "trauma" provocata.

si la o suspendare a permisului de conducere ptr 90 de zile.

Art.103. - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
cyan, moderator
expertiza a fost solicitata de politie.ea s-a facut de fata cu politia.am vb si in aceasta seara cu ea si se simte f bn.merg cu ea la medicul legist pt a fi luata in evidenta dupa care mi-a spus ca este de acord sa mearga la politie si sa dea o declaratie precum ca nu are pretentii dar.................cine stie...........hartia de lamedicul legist am inteles ca se anexeaza la dosar
Despagubirile vor fi acoperite de firma de aigurare unde ati incheiat RCA-ul valabil.
masina este inscrisa pe bg deci rca-ul este tot acolo facut si nu cred ca eu trebuie sa fac demersurile necesare.in orice caz.....maine mergem impreuna la legist si poate renunta la despagubiri avand in vedere ca n-au existat zile de internare pt o simpla echimoza.va voi tine la curent cu ce va urma.
azi am fost cu victima la medicul legist.intr-un final am cazut de acord sa ne-mpacam.am mers impreuna la politie unde a dat o declaratie din care reiese ca nu doreste sa ne judecam , ca nu are nici un fel de pretentie materiala sau financiara si ca ne-am impacat.in aceste conditii mai pot fi tras la raspundere????mai poate cere alti bani??????mai este nevoie de certificatul medico-legal?????va multumesc.

Alte discuții în legătură

Accident rutier - consecinte sergiu1988 sergiu1988 ieri am fost implicat intr-un accident rutier... o femeie a pus piciorul pe trecerea de pietoni... eu am venit cu motocicleta... aveam cam 50 km pe ora.. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima marcuflorin1980 marcuflorin1980 Buna seara.Am avut un accident rutier cu victima in data de 29.04.2013.Victima a suferit julituri si a fost dus la uregenta unde a stat 4 ore si a primit ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe trecerea de pietoni ecks ecks Buna ziua, pe data de 06.12.2017 am fost implicat intr-un accident rutier pe trecerea de pietoni soldat cu vatamare corporala usoara din culpa( victima a avut ... (vezi toată discuția)